Vesti
Saopštenja

"Politika po strani, prema svim građanima jednako"

"Suočeni sa ovom globalnom pandemijom, politiku moramo da ostavimo po strani, a politički akteri moraju da rade zajedno kako bi obezbedili da svi građani, bez razlike, dobiju potrebnu medicinsku pomoć i ekonomsku podršku", navodi se u zajedničkoj izjavi šefice Kancelarije EU na Kosovu Natalije Apostolove, šefova ostalih EU misija, te ambasadora Velike Britanije, Švajcarske i Norveške, koordinatora UN za razvoj.

Evropska i kosovska zastava (Foto Independent Balkan news agency)

Ovi međunarodni predstavnici su pozivali političke lidere i lidere institucija na Kosovu da podrže sve "nacionalne i međunarodne napore za ublažavanje socijalnog i ekonomskog uticaja koronavirusa i da se uzdrže od politizacije vredne međunarodne pomoći".

"Međunarodna i regionalna saradnja može samo da ojača ove napore. Sve regionalne inicijative za saradnju treba da se gledaju u pozitivnom svetlu

Uz pohvale da je u danima krize narod na Kosovu pokazao odgovornost i izdržljivost, predstavnici EU i UN-a, kao i nekoliko ambasada na Kosovu pozivaju na dalju istrajnost kako bi se umanjio uticaj epidemije i kako bi se sprečila još ozbiljnija kriza.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021