Vesti
Saopštenja

Policija: Tvrdnje o napadu na Milićevića neistinite

Policija Kosova saopštila je da su neistinite tvrdnje koje su objavile različite organizacije o napadu na direktora NVO Aktiv Miodraga Milićevića od strane pripadnika specijalne jedinice policije, uključujući i samu organizaciju.
Policija: Tvrdnje o napadu na Milićevića neistinite
Policija Kosova (Foto Profimedia)

"Danas u 09:28 časova dotično lice (M.M.) sa svojim vozilom se pojavio na graničnom prelazu Jarinje i nakon obavljene granične procedure nesmetano je nastavio ka pravcu Republike Srbije. Vredi naglasiti da nije bilo incidenata ili maltretiranja nad njim kako se navodi ili aludira u objavljenim člancima", navodi se u saopštenju .

Iz Policije navode da su u cilju provere preduzete mere, te da su dežurni policajci na Jarinju "pitali i srpsku stranu da li je neko uložio pritužbe, pri čemu je od šefa smene srpske strane potvrđeno da do sada nije bilo pritužbi na neetičko ponašanje ili slično".

Kosovska policija ističe da se radi o dezinformacijama kako bi se, kako navode, ocrnio profesionalni rad policijskih službenika i stvorila tanzija među stanovništvom.

Podsetimo, NVO Aktiv u svom saopštenju o napadu na Milićevića nije pomenula da se incident dogodio na administrativnom prelazu Jarinje, već u blizini Jarinja.Ostale vesti

Petković: KP naoružana dugim cevima ušla u Opštinu Zubin Potok
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima u prostorije Opštine Zubin Potok, kako bi "nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora i preotme četiri opštine". RTS navodi da je u Zubinom Potoku mirno nakon povlačenja policije.
  • 06.12.2022
Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022