Vesti
Saopštenja

Policija: Tvrdnje o napadu na Milićevića neistinite

Policija Kosova saopštila je da su neistinite tvrdnje koje su objavile različite organizacije o napadu na direktora NVO Aktiv Miodraga Milićevića od strane pripadnika specijalne jedinice policije, uključujući i samu organizaciju.
Policija: Tvrdnje o napadu na Milićevića neistinite
Policija Kosova (Foto Profimedia)

"Danas u 09:28 časova dotično lice (M.M.) sa svojim vozilom se pojavio na graničnom prelazu Jarinje i nakon obavljene granične procedure nesmetano je nastavio ka pravcu Republike Srbije. Vredi naglasiti da nije bilo incidenata ili maltretiranja nad njim kako se navodi ili aludira u objavljenim člancima", navodi se u saopštenju .

Iz Policije navode da su u cilju provere preduzete mere, te da su dežurni policajci na Jarinju "pitali i srpsku stranu da li je neko uložio pritužbe, pri čemu je od šefa smene srpske strane potvrđeno da do sada nije bilo pritužbi na neetičko ponašanje ili slično".

Kosovska policija ističe da se radi o dezinformacijama kako bi se, kako navode, ocrnio profesionalni rad policijskih službenika i stvorila tanzija među stanovništvom.

Podsetimo, NVO Aktiv u svom saopštenju o napadu na Milićevića nije pomenula da se incident dogodio na administrativnom prelazu Jarinje, već u blizini Jarinja.Ostale vesti

Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023
Petković: Bežeći od ZSO, Kurti se upliće u sopstvene laži

"Kurti koji je ZSO nazivao detinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima", naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

  • 23.03.2023
Kancelarija za KiM: Organizovan boravak na Tari za 50 đaka

Кancelarija za Кosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka uzrasta od trećeg do šestog razreda iz severnih opština i iz opštine Istok. Putovanje se realizuje u periodu od 20-27 marta.

  • 23.03.2023
Petković: Kurti uzalud pokušava da pobegne od formiranja ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Meothiju Petar Petković saopštio je da Aljbin Кurti "uzalud" pokušava da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština skrivajući se iza nekih termina koje ni sam ne razume, jer preuzete obaveze Prištine i ranije postignuti sporazumi moraju da se sprovedu i tu dileme nema", reagujući tako na izjavu kosovskog premijera da se reč "zajednica" ne može poistovetiti sa opštinom, niti sa rečju "udruženje".

  • 22.03.2023
Napao policajca na Jarinju i pobegao u nepoznatom pravcu
Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj „napad na službeno lice“, koji se dogodio juče na prelazu Jarinje.
  • 22.03.2023
Pomoć za sanaciju kuća u Kosovskom Pomoravlju
Кancelarija za Кosovo i Metohiju je dodelila je novčana sredstva za sanaciju i dogradnju tri porodične kuće na teritoriji opštine Vitina i time pomogla stambeno zbrinjavanje višečlane porodice koje žive u otežanim uslovima.
  • 21.03.2023