Vesti
Saopštenja

Policija: Situacija krhka, ali mirna

Bezbednosna situacija na severu Kosova danas je bila krhka, ali uglavnom mirna, saopštavaju iz Kosovske policije.
Policija: Situacija krhka, ali mirna
Sa jučerašnjeg protesta u Zvečanu (Foto Kim)

Naglašavaju da se izuzev Leposavića, okupljeni narod u većinski srpskim opštinama na severu razišao.

Međutim, navode da su demonstranti, odnosno "kriminalne grupe", napali novinare različitih medija i da su oštećena vozila koja su bila parkirana na različitim lokacijama.

Kosovska policija navodi da su ometanje novinara u vršenju dužnosti, narušavanje slobode izražavanja, ometanje prikazivanja realne situacije, kao i oštećenje vozila krivična dela, zbog kojih će obaviti istragu. 

Zanimljivo je da su iz Kosovske policije istu konstrukciju (krhka, ali mirna) iskoristili i jutros u svom saopštenju o bezbednosnoj situaciji na severu Kosova.Ostale vesti

Srpska lista o govoru Vučića u UN: Srbija svom snagom na strani prava i protiv nasilja
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je, svojim govorom pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija potvrdio da je veliki državnik i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima", poručila je Srpska lista nakon Vučićevog govora na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
  • 21.09.2023
Кfor izvodi vežbu na severoistoku Кosova
Misija KFOR-a saopštila je da će sprovesti vežbu “Robust Ram” na severoistoku Kosova koja će trajati do 27. septembra.
  • 21.09.2023
SNV se pita zašto svi ćute
Organizacioni odbor Sabora Srpskog nacionalnog veća (SNV) konstatuje u pisanom saopštenju za javnost da su u Beogradu "svi zanemeli": opozicija, nevladine organizacije, intelektualci i dodaje da pojedini mediji "izbegavaju da objave saopštenja Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije" jer "ne vide da je borba SNV (...) u stvari borba za demontiranje Vučićevog režima".
  • 20.09.2023
Kancelarija za KiM: Novo zaoštravanje i unošenje nemira među Srbe

Nakon privođenja dvojice Srba sa severa Kosova, iz Kancelarije za Kosovo i Meotohiju poručuju da je "jasno je da je po sredi novo zastrašivanje" situacije i, kako navode, unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste ognjišta.

  • 20.09.2023
Srpska lista o  hapšenju u Mitrovici i Zvečanu

Iz Srpske liste navode da su danas u Severnoj Mitrovici i Zvečanu "na prevaru" uhapšena dva Srbina.

  • 20.09.2023
Ristuća: Samo politička rešenja mogu doneti mir i stabilnost
Komandant KFOR-a Anđelo Mikele Ristuća sastao se u Beogradu sa načelnikom generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i važnosti međusobne saradnje, saopšteno je medijima iz ove misije. 
  • 20.09.2023