Vesti
Saopštenja

Policija poziva na poštovanje antikovid mera

Kosovska policija poziva građane, institucija i preduzeća da poštuju najnovije odluke koje je donela vlada u cilju borbe protiv pandemije.
Policija poziva na poštovanje antikovid mera
Kosovska policija (Foto Kosovapress)

„Kako bi se poštovale mere zaštite, sprečilo širenje pandemije, ističući interes javnog zdravlja, Kosovska policija sprovodi konkretne zadatke na celoj teritoriji Kosova, primenjujući zajedničke kontrole saobraćaja, u prevozu putnika, u tržnim centrima, poslovnim prostorijama itd., uključujući i izricanje novčanih kazni onima koji ne poštuju ove mere. Molimo sve građane, institucije i preduzeća da poštuju najnovije odluke koje je donijela vlada, kako bi se očuvalo javno zdravlje i sprečilo dalje širenje virusa", navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Takođe se upozorava da će pripadnici Policije preduzimati kaznene mere protiv prekršilaca zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije koronavirusa.

Samo u poslednja 24 sata, Kosovska policija je izrekla je preko 700 kazni pravnim i fizičkim licima zbog nepoštovanja mera.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022