Vesti
Saopštenja

Policija poziva na poštovanje antikovid mera

Kosovska policija poziva građane, institucija i preduzeća da poštuju najnovije odluke koje je donela vlada u cilju borbe protiv pandemije.
Policija poziva na poštovanje antikovid mera
Kosovska policija (Foto Kosovapress)

„Kako bi se poštovale mere zaštite, sprečilo širenje pandemije, ističući interes javnog zdravlja, Kosovska policija sprovodi konkretne zadatke na celoj teritoriji Kosova, primenjujući zajedničke kontrole saobraćaja, u prevozu putnika, u tržnim centrima, poslovnim prostorijama itd., uključujući i izricanje novčanih kazni onima koji ne poštuju ove mere. Molimo sve građane, institucije i preduzeća da poštuju najnovije odluke koje je donijela vlada, kako bi se očuvalo javno zdravlje i sprečilo dalje širenje virusa", navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Takođe se upozorava da će pripadnici Policije preduzimati kaznene mere protiv prekršilaca zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije koronavirusa.

Samo u poslednja 24 sata, Kosovska policija je izrekla je preko 700 kazni pravnim i fizičkim licima zbog nepoštovanja mera.Ostale vesti

Petković sa ambasadorom Belgije o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je  sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda na Kosovu i tokom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 16.09.2021
Grupa izbeglica iz Avganistana otputovala za Veliku Britaniju
Britanska ambasada u Prištini saopštila je da je grupa od 117 evakuisanih građana Avganistana povezanih sa Nato-om napustila Kosovo i otputovala za Veliku Britaniju. 
  • 16.09.2021
Petković sa Lo Kašom i Harčenkom o dijalogu i političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorima Italije i  Ruske Fedracije u Republici Srbiji Karlom Lo Kašom i Aleksandrom Bocan Harčenkom o poslednjoj rundi razgovora Beograda i Prištine, održanoj nedavno u Briselu i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

  • 14.09.2021
YIHR: Građani moraju znati sadržaj dogovora o otvaranju tajnih arhiva
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (YIHR Srbija) i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zahtevaju od pregovaračkih timova Beograda i Prištine da što pre objave dokument na srpskom i albanskom jeziku o razmeni, odnosno otvaranju tajnih arhiva kako bi javnost, a pre svega porodice nestalih bile upoznate sa daljim koracima u potrazi za nestalim osobama.
  • 13.09.2021
Kosovski zvaničnici odali počast žrtvama 11. septembra
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca i premijer Kosova Aljbin Kurti su, zajedno sa zamenikom američkog ambasadora Nikolasom Đakobom, odali počast i položili venac kod spomen ploče „Kosovo se seća“, povodom 20. godišnjice terorističkih napada na SAD, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 11.09.2021
Avganistanci neprihvatljivi za SAD neće biti smešteni na Kosovu
Američka ambasada u Prištini saopštila je da im je sporazumom sa Kosovom dozvoljeno da privremeno ugoste ograničeni broj avganistanskih državljana u bazi Bondstil čije aplikacije za vizu zahtevaju dodatnu obradu. Odbacujući medijske izveštaje o nameri da na Kosovo prebace pojedince koji su neprihvatljivi za SAD.
  • 05.09.2021