Vesti
Saopštenja

Policija pokrenula aplikaciju za prijavljivanje kriminala i negativnih pojava

Kosovska Policija je objavila besplatne kontakt telefone, te brojeve svih policijskih stanica, uključujući i službeni e-mail info@kosovopolice.com radi prijave slučajeva, ali i prevencije kriminala, borbe protiv negativnih pojava, upravljanje i kontrolu granica, omogućavanje slobodnog kretanja i poštovanje ljudskih prava.

Policija pokrenula aplikaciju za prijavljivanje kriminala i negativnih pojava
Aljbin Kurti (Foto Kim)

Osim toga, Policija Kosova je objavila digitalnu platformu „PRIJAVII POLICIJI“, koja se može koristiti i preuzimati na mobilnim uređajima na tri jezika albanskom, srpskom i engleskom.

"Od pokretanja ove aplikacije, oko (10.700) različitih slučajeva vezanih za drumski saobraćaj, posedovanje oružja, droge, slučajeve nasilja, korupcije, je prijavljeno Policiji Kosova na nivou zemlje", navode u saopštenju.

Kako ističu, svaka prijava građana putem ove aplikacije pruža potpunu transparentnost, poverljivost i anonimnost.

U video spotu koji možete pogledati ovde se objašava kako može da se preuzme i koristi pomenuta aplikacija.Ostale vesti

Petković: KP naoružana dugim cevima ušla u Opštinu Zubin Potok
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima u prostorije Opštine Zubin Potok, kako bi "nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora i preotme četiri opštine". U Zubinom Potoku je mirno nakon povlačenja policije. Sirene za uzbunu nakratko su se začule u Severnoj Mitrovici.
  • 06.12.2022
Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022