Vesti
Saopštenja

Policija Kosova poziva građane na mirne proteste

Policija Kosova poziva građane da mirno protestuju i ne nasedaju na moguće provokacije, "ma koje prirode one bile", saopšteno je medijima pred današnje okupljanje Srpkinja u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Policija Kosova poziva građane na mirne proteste
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

"Policija Kosova (PK), prema službenim dužnostima i zakonskim ovlašćenjima, kontinuirano je angažovana na obezbeđenju, održavanju reda i javnog mira, kao i preduzimanju policijskih mera u skladu sa situacijom i dešavanjima na celom Kosovu, uključujući i dešavanja u Severnoj Mitrovici", navedeno je u saopštenju.

"Na osnovu informacija i upozorenja o održavanju protesta/skupova za danas, u pojedinim opštinama sa većinski srpskim stanovništvom, Policija Kosova je, poznavajući pravo na javna okupljanja putem mirnih protesta, po službenoj dužnosti, izvršila operativno planiranje", dodaje se.

"Operativnim planom PK-a predviđeno je preduzimanje operativnih policijskih mera, kako bi se obezbedilo da tok protesta/skupova protekne nesmetano i bez incidenata, uz održavanje reda i javne bezbednosti, kao i zaštita ustavnog poretka Kosova", zaključeno je.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022