Vesti
Saopštenja

Policija demantuje medije: Hapšenja nemaju veze sa Ivanovićem i Zumberijem

Policija Kosova demantovala je navode pojedinih medija da je “policijska operacija koja se sprovodi u regionima Mitrovica Sever i Mitrovica Jug”, povezana sa ubistvima Envera Zumberija i Olivera Ivanovića.
Policija demantuje medije: Hapšenja nemaju veze sa Ivanovićem i Zumberijem
Pripadnici specijalne jedinice KP (Foto TV Most)

U saopštenju se navodi da akcija Policije i dalje traje, te da je jedan policajac ranjen i da se nalazi van žvotne opasnosti.

Policija obaveštava javnost da se ova akcija sprovodi u nekoliko opština, a među njima su Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Severna Mitrovica, Južna Mitrovica, Glogovac i Srbica.

Do sada je uhapšeno nekoliko policijskih službenika i građana, srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti.

“Policija Kosova, Policijski inspektorat Kosova je osim na oružani otpor u Severnoj Mitrovici, naišla i na nekoliko blokada na putu koje su postavljene u cilju ometanja kretanja službenih vozila. Tom prilikom bili su prinuđeni da upotrebe određena sredstva kako bi oslobodili puteve i nastavili operacju”, navodi se u saopštenju.

Zbog toga je privedeno nekoliko građana u Severnoj Mitrovici.

“Relevantne institucije pozivaju sve građane da ne postanu žrtve raznih provokacija, jer ova policijska operacija ima za cilj borbu protiv kriminala i u interesu je svih građana i zemlje”.

Policija Kosova pozva medije da se pridržavaju službenih informacija.Ostale vesti

Popović posetio porodicu Miljković u Lipljanu
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas porodicu Miljković iz Lipljana, čija je imovina ugrožena usled radova firme u vlasništvu Albanaca, saopšteno je iz Opštine. 
  • 12.05.2021
Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021