Vesti
Saopštenja

Policija apeluje na vozače da voze oprezno

Kosovska policija apelovala je danas na vozače da obrate dodatnu pažnju u saobraćaju zbog snežnih padavina.
Policija apeluje na vozače da voze oprezno
Sneg otežava saobraćaj (Foto arhiva Kim)

U cilju smanjena saobraćajnih nezgoda, policija apeluje na sve učesnike u saobraćuju da buu oprezni tokom vožnje.

“Potrebna je pažnja, posebno u ovom periodu kada su pojačane padavine koje mogu uticati na ograničenu vidljivost, zatim zbog pojave mraza, putevi postaju klizavi i otežan je saobraćaj na ulicama”.

Iz Policije podsećaju da su vozači u obavezi da poseduju zimsku opremu ali i da poštuju pravila koja proizilaze iz zakona o saobraćaju.

Istovremeno upozoravaju da će prema onima koji se ne pridržavaju zakonskih pravila primenjivati kaznene mere.Ostale vesti

Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021
Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021