Vesti
Saopštenja

’’Pokušaj hapšenja Radoičića nastavak progona predstavnika Srba na Kosovu’’

Pokušaj hapšenja potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića predstavlja nastavak progona političkih predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji na koje Priština ne može da kontroliše, ocenila je Srpska lista.
’’Pokušaj hapšenja Radoičića nastavak progona predstavnika Srba na Kosovu’’
Radoičić sa kolegama iz Srpske liste (Foto RSE)

Prištinski mediji preneli su da je Radoičić juče odustao od ulaska na Kosovo i vratio se u centralnu Srbiju nakon što su kosovski policajci na administrativnom prelazu Brnjak utvrdili da je za njim raspisana poternica zbog navodnih malverzacija sa građevinskim zemljištem u Ski centru Brezovica u opštini Štrpce.

Srpska lista odbacila je te optužbe, navodeći da njihov potpredsednik „nema nikakve poslovne veze u opštini Štrpce, niti ikakve vikendice i druge nepokretnosti“ u tom mestu.

„Zarad istine naglašavamo da na osnovu informacija kojima raspolažemo, zahtev za hapšenje gospodina Radoičića ne sadrži nijedan dokaz niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo, već se uopšteno govori o slučaju koji je pokrenut u vezi izdavanje dozvola za gradnju u opštini Štrpce sa kojom gospodin Radoičić nema nikakve veze“, piše u saopštenju.

Dodaje se da nije prvi put da se na administrativnim prelazima prema centralnoj Srbiji pojavljuju „tajne prijave i nalozi za hapšenje Srba, posebno onih koji su spremni da stanu u odbranu slobode našeg naroda na ovim prostorima“.

„Svesni smo da je u poslednjih nekoliko nedelja pojačana aktivnost kosovskih institucija da sa političke scene uklone Srpsku listu kao bedem odbrane Srba, ali smo razumeli te poruke i takvo delovanje nas neće uplašiti i obeshrabriti u daljoj borbi za naš narod“, naveli su iz Srpske liste.

Pozvali su Srbe na Kosovu i Metohiji da ostanu suzdržani, da „ne nasedaju na provokacije i nastave da zajedno sa Srpskom listom i našom državom Srbijom brane pravo na opstanak na ovim prostorima“.

Prištinski mediji preneli su da je Radoičić juče „pobegao“ policiji kada su uvideli da je na poternici zbog slučaja Brezovica, a da su mu na Brnjaku ostala lična dokumenta.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022