Vesti
Saopštenja

’’Pokušaj hapšenja Radoičića nastavak progona predstavnika Srba na Kosovu’’

Pokušaj hapšenja potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića predstavlja nastavak progona političkih predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji na koje Priština ne može da kontroliše, ocenila je Srpska lista.
’’Pokušaj hapšenja Radoičića nastavak progona predstavnika Srba na Kosovu’’
Radoičić sa kolegama iz Srpske liste (Foto RSE)

Prištinski mediji preneli su da je Radoičić juče odustao od ulaska na Kosovo i vratio se u centralnu Srbiju nakon što su kosovski policajci na administrativnom prelazu Brnjak utvrdili da je za njim raspisana poternica zbog navodnih malverzacija sa građevinskim zemljištem u Ski centru Brezovica u opštini Štrpce.

Srpska lista odbacila je te optužbe, navodeći da njihov potpredsednik „nema nikakve poslovne veze u opštini Štrpce, niti ikakve vikendice i druge nepokretnosti“ u tom mestu.

„Zarad istine naglašavamo da na osnovu informacija kojima raspolažemo, zahtev za hapšenje gospodina Radoičića ne sadrži nijedan dokaz niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo, već se uopšteno govori o slučaju koji je pokrenut u vezi izdavanje dozvola za gradnju u opštini Štrpce sa kojom gospodin Radoičić nema nikakve veze“, piše u saopštenju.

Dodaje se da nije prvi put da se na administrativnim prelazima prema centralnoj Srbiji pojavljuju „tajne prijave i nalozi za hapšenje Srba, posebno onih koji su spremni da stanu u odbranu slobode našeg naroda na ovim prostorima“.

„Svesni smo da je u poslednjih nekoliko nedelja pojačana aktivnost kosovskih institucija da sa političke scene uklone Srpsku listu kao bedem odbrane Srba, ali smo razumeli te poruke i takvo delovanje nas neće uplašiti i obeshrabriti u daljoj borbi za naš narod“, naveli su iz Srpske liste.

Pozvali su Srbe na Kosovu i Metohiji da ostanu suzdržani, da „ne nasedaju na provokacije i nastave da zajedno sa Srpskom listom i našom državom Srbijom brane pravo na opstanak na ovim prostorima“.

Prištinski mediji preneli su da je Radoičić juče „pobegao“ policiji kada su uvideli da je na poternici zbog slučaja Brezovica, a da su mu na Brnjaku ostala lična dokumenta.Ostale vesti

MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022
Кonkurs za
Turistička organizacija Gračanica saopštila je da će u saradnji sa "JКP Ekologija" raspispisati  konkurs za takmičenje "Najlepše dvorište opštine Gračanica".
  • 16.06.2022