Vesti
Saopštenja

Pokret Otadžbina: Podrška roditeljima ubijene dece u kafiću "Panda"

Narodni pokret Srba sa Кosova „Otadžbina“ daje punu podršku roditeljima dece ubijene u kafiću Panda u Peći 1998. godine da saznaju punu istinu  o ovoj tragediji. 
Pokret Otadžbina: Podrška roditeljima ubijene dece u kafiću
Umrlica, deca iz "Pande" (Foto pritn.scr N1)

Podsećajući da roditelji ubijene dece skoro punu deceniju čekaju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kaže istinu o svojim saznanjima, iz "Otadžbine" navode da je Vučić "onaj koji je najmerodavniji objasni urzoke ove strašne pogibije”.

Aleksandar Vučić, tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije i koordinator svih obaveštajnih službi, je gostujući 28. decembra 2013. godine u emisiji „Teška reč“ na televiziji Pink izjavio da ima "puno strašnih stvari da se objasni povodom ubistva dece u kafiću Panda u Peći za koje se skoro verovalo da su to uradili Albanci, ali danas se zna da oni to nisu".

Iz ovog pokreta postavljaju pitanje Vučiću - “ Ako Albanci nisu, ko su izvršioci teškog zločina”?

“Šta je pod time mislio Aleksandar Vučić mora da kaže i objasni i roditeljima ubijene dece koji godinama očekuju da saznaju pravu istinu a takođe i građanima Republike Srbije”, naveli su u saopštenju dostavljenom medijima.

Oni smatraju da bi javni tužilac u Srbiji posle ovakih izjava Aleksandra Vučića otvorio istragu, da je pravne države. 

Naglašavaju, mežutim da uprkos tome što poslednjih godinu dana roditelji ubijene dece traže prijem kod predsednika Republike,on to ne želi da ih primi.

Podsetimo, advokat porodica ubijene dece u "Pandi" Ivan Ninić podneo je početkom avgusta Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) zahtev da se u svojstvu svedoka sasluša upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Ostale vesti

Srpska lista: Kurti koristi institucije za obračun sa Srbima

Nakon javno izrečene pretnje da će srpski narod i članovi Srpske liste “platiti i patiti” na Кosovu se sprovodi najstrašniji pritisak na naš narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Кurtija, naveli su iz ove partije nakon bacanja tri eksplozivne naprave u dvorišta dvojice Srba, inače njihovih članova. Osvrnuli su se i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svećlje koji tvrdi da je ručna bomba koja je bačena u Bošnjačkoj mahali znak revolta zbog hapšenja trojice Srba, dodajući da je Svećlja bez "ikakvih dokaza" za ovaj događaj okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • 22.09.2023
Srpska lista o govoru Vučića u UN: Srbija svom snagom na strani prava i protiv nasilja
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je, svojim govorom pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija potvrdio da je veliki državnik i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima", poručila je Srpska lista nakon Vučićevog govora na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
  • 21.09.2023
Кfor izvodi vežbu na severoistoku Кosova
Misija KFOR-a saopštila je da će sprovesti vežbu “Robust Ram” na severoistoku Kosova koja će trajati do 27. septembra.
  • 21.09.2023
SNV se pita zašto svi ćute
Organizacioni odbor Sabora Srpskog nacionalnog veća (SNV) konstatuje u pisanom saopštenju za javnost da su u Beogradu "svi zanemeli": opozicija, nevladine organizacije, intelektualci i dodaje da pojedini mediji "izbegavaju da objave saopštenja Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije" jer "ne vide da je borba SNV (...) u stvari borba za demontiranje Vučićevog režima".
  • 20.09.2023
Kancelarija za KiM: Novo zaoštravanje i unošenje nemira među Srbe

Nakon privođenja dvojice Srba sa severa Kosova, iz Kancelarije za Kosovo i Meotohiju poručuju da je "jasno je da je po sredi novo zastrašivanje" situacije i, kako navode, unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste ognjišta.

  • 20.09.2023
Srpska lista o  hapšenju u Mitrovici i Zvečanu

Iz Srpske liste navode da su danas u Severnoj Mitrovici i Zvečanu "na prevaru" uhapšena dva Srbina.

  • 20.09.2023