Vesti
Saopštenja

Počinju pregovori o ZSO?

U okviru tehničkog dijaloga između Beograda i Prištine od sutra do 18. juna u Briselu će se voditi pregovori o ZSO, telekomunikacijama, energetici ali i svim otvorenim pitanjima, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Počinju pregovori o ZSO?
Marko Đurić i Ljubomir Marić (Foto Kim)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić predvodiće beogradsku delegaciju koja će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Prištine.

Pored Đurića i predstavnika Kancelarije za KiM, u sutrašnjim razgovorima o pitanjima telekomunikacija učestvovaće direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom Dragan Vladisavljević i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Republičke agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) i Telekoma Srbije.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, za utorak, 16. jun i sredu 17. jun predviđeni su razgovori o osnivanju Zajednice srpskih opština, kojima će pored direktora Đurića i Vladisavljevića, prisustvovati i koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO Ljubomir Marić.

U četvrtak, 18. juna predstavnici Beograda i Prištine razgovaraće o pitanjima energetike. U tim razgovorima če učestvovaće i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike.

Svi sastanci delegacija Beograda i Prištine u okviru ove faze tehničkog dijaloga održaće se u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.Ostale vesti

Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022
Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022