Vesti
Saopštenja

Počinje nova sezona emisije "Heroji u doba koronavirusa"

Posle kraće pauze, Medija centar u Čaglavici nastavlja sa realizacijom emisije “Heroji u doba koronavirusa”. Nova sezona počinje od ovog petka, a emisiju će kao i u prethodnim ciklusima moći da prate i gledaoci naše televizije.
Počinje nova sezona emisije
Detalj sa snimanja emisije (Foto Medija centar)

Emisija “Heroji u doba koronavirusa” koju realizuje Medija centar u Čaglavici će kao i u prethodne dve godine na televizijama Herc, Kim, Puls i Mir, biti emitovana svakog drugog petka.

Autorka i voditeljka emisije Katarina Marinković otkriva šta sve čeka gledaoce u novoj sezoni.

“I dalje će moji gosti na prvom mestu biti predstavnici zdravstvenih ustanova, raznih institucija, organizacija i pojedinci iz svih zajednica na Kosovu, koji su na bilo koji način dali i daju doprinos borbi protiv koronavirusa. Naravno zvaću i ljude iz sveta privrede koji već dve godine trpe posledice ove pandemije. Takođe u predstojećem periodu i od samih građana očekujem predloge kad su u pitanju gosti, za koje smatraju da imaju šta zanimljivo da kažu o životu, radu, solidarnosti, humanosti i drugim pre svega pozitivnim stvarima u ovo vreme korone”, navodi Marinkovićeva.

Snimanje prve emisije nove sezone je već obavljeno, a biće emitovana u petak 04. februara od 21 sat.

“Ovu sezonu smo odlučili da započnemo na malo relaksiraniji način, pa smo u goste pozvali dva mlada momka iz sveta muzike Milana Jankovića Čorbu i Danila Đurića Londana, koji su na Kosovu, ali i šire, poznati po tome što na specifičan način svoje živote, dnevna dešavanja i neke životne situacije pretapaju u stihove i od toga prave muzičke hitove”, navodi Katarina Marinković.

Prva emisija “Heroji u doba koronavirusa” emitovana je 10. jula. 2020. godine, a do sada je realizovano 30 emisija. Nastavak realizacije ove emisije podržava Evropska zadužbina za demokratiju (EED).Ostale vesti

SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022