Vesti
Saopštenja

Počinje legalizacija bespravno podignutih objekata

Opština Gračanica počela je proces registracije poslovnih i stambenih objekata koji su sagrađeni do 31.08.2013. godine bez građevinske dozvole.
Počinje legalizacija bespravno podignutih objekata
Zgrada Opštine Gračanica (Foto OG)

Svi poslovni i stambeni objekti, koji su na teritoriji opštine Gračanica sagrađeni do 31. avgusta prošle godine moći će da uđu u proces legalizacije ukoliko se od danas pa do 4. februara upišu u opštinski registar.

Direktor za urbanizam, planiranje, katastar  i zaštitu životne sredine Dejan Jovanović kazao je da je ovo samo prvi korak u procesu legalizacije i da on obuhvata samo registrovanje objekata sagrađenih bez građevinske dozvole.

„Krajem sledeće godine zvanično će početi legalizacija objekata. Trudićemo se da se izborimo da tada osiguramo što jeftiniju naplatu legalizacije kako bi ona finansijski bila dostupna“, kazao je Jovanović.

Za upis u registar, koji je besplatan,  potrebno je da građani popune formular koji će im biti dostavljen na kućnu adresu i predaju ga opštini Gračanica. Formular se može podići i na portirnici opštine Gračanica svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

Ukoliko bespravno podignute objekte ne upišu u registar do predviđenog roka, građani će izgubiti pravo na legalizaciju istih, što prema rečima nadležnih iz opštine, sa sobom povlači zakonsku obavezu po kojoj ti objekti ulaze u proces rušenja.  Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021