Vesti
Saopštenja

Počinje legalizacija bespravno podignutih objekata

Opština Gračanica počela je proces registracije poslovnih i stambenih objekata koji su sagrađeni do 31.08.2013. godine bez građevinske dozvole.
Počinje legalizacija bespravno podignutih objekata
Zgrada Opštine Gračanica (Foto OG)

Svi poslovni i stambeni objekti, koji su na teritoriji opštine Gračanica sagrađeni do 31. avgusta prošle godine moći će da uđu u proces legalizacije ukoliko se od danas pa do 4. februara upišu u opštinski registar.

Direktor za urbanizam, planiranje, katastar  i zaštitu životne sredine Dejan Jovanović kazao je da je ovo samo prvi korak u procesu legalizacije i da on obuhvata samo registrovanje objekata sagrađenih bez građevinske dozvole.

„Krajem sledeće godine zvanično će početi legalizacija objekata. Trudićemo se da se izborimo da tada osiguramo što jeftiniju naplatu legalizacije kako bi ona finansijski bila dostupna“, kazao je Jovanović.

Za upis u registar, koji je besplatan,  potrebno je da građani popune formular koji će im biti dostavljen na kućnu adresu i predaju ga opštini Gračanica. Formular se može podići i na portirnici opštine Gračanica svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

Ukoliko bespravno podignute objekte ne upišu u registar do predviđenog roka, građani će izgubiti pravo na legalizaciju istih, što prema rečima nadležnih iz opštine, sa sobom povlači zakonsku obavezu po kojoj ti objekti ulaze u proces rušenja.  Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020