Vesti
Saopštenja

Počeo period potvrđivanja i osporavanja biračkog spiska

Na Kosovu je počeo period potvrđivanja i osporavanja biračkog spiska, koji traje do 7. septembra 2021. godine.

Počeo period potvrđivanja i osporavanja biračkog spiska
Ilustracija infocentarjug.rs

Tokom ovog perioda građani mogu pregledati Birački spisak koji će biti objavljen u kancelarijama Opštinskih izbornih komisija.

Moguće je proveriti da li se građani nalaze na Biračkom spisku, proveriti imena poznanika i osigurati da su svi uključeni u Birački spisak opštine.

Takođe, oni koji su se uspešno registrovali kao birači van Kosova mogu pregledati Birački spisak na linku: https://www.kqz-ks.org/Sr/sherbimet-per-votuesit/lista-votuese/

U vezi sa bilo kakvim propustom ili nepravilnosti, uključujući i imena preminulih lica koja se nalaze na Biračkom spisku, kao i u cilju unapređenja Biračkog spiska u toku ovog perioda, svaki građanin može uložiti žalbu pri Osnovnom sudu.

Obrazac za žalbe može se preuzeti na linku: https://www.kqz-ks.org/Sr/sherbimet-per-votuesit/lista-votuese/ , ili u kancelariji Opštinske izborne komisije.

Za dodatne informacije dostupna je besplatna pomoćna linija 0800 55 555

 Ostale vesti

Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022