Vesti
Saopštenja

Počelo uređenje rečnog korita Gračanke

Radovi na čišćenju rečnog korita Gračanke započeti su danas i očekuje se da će u narednih desetak dana ukoliko vremenski uslovi to dozvole biti završen veliki deo posla, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Počelo uređenje rečnog korita Gračanke
Radovi na uređenju rečnog korita Gračanke (Foto Opština Gračanica)

Opštinsko odeljenje Javnih službi počelo je čišćenje reke Gračanke. Rečno korito će najpre će biti očišćeno u Gračanici, na potezu od malog mosta kod parkinga, do mosta u ulici Kosovke devojke. Nakon toga, radiće se i na čišćenju rečnog korita u Lapljem Selu.

U saopštenju se navodi da se najpre bagerima izbacuje trava, mulj, smeće i blato iz reke, dok će se nakon toga raditi na i uređenju korita.

Predsednik opštine Srđan Popović obišao je radove i kazao da Opština ima plan da se deo po deo reke Gračanke sredi većim delom njenog toka.

„U samoj Gračanici sredićemo rečno korito u dužini od oko 350 metara, a za otprilike desetak dana počeće radovi na uređenju rečnog korita i u blizini Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu. Ovo je ne samo veoma važan posao za našu opštinu već je i od ogromnog značaja i za sve njene meštane zato što je reka Gračanka jedan od potencijalnih zagađivača naše opštine“, kazao je Popović.

Radnici opštinskog odeljenja javnih službi završili su sanaciju i oštećenja na putu između Gračanice i Lapljeg Sela. Takođe, asfaltirani su i delovi u ulicama koje su prokopane usled radova na igradnji novog vodovoda.

 



Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020