Vesti
Saopštenja

Počelo uređenje rečnog korita Gračanke

Radovi na čišćenju rečnog korita Gračanke započeti su danas i očekuje se da će u narednih desetak dana ukoliko vremenski uslovi to dozvole biti završen veliki deo posla, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Počelo uređenje rečnog korita Gračanke
Radovi na uređenju rečnog korita Gračanke (Foto Opština Gračanica)

Opštinsko odeljenje Javnih službi počelo je čišćenje reke Gračanke. Rečno korito će najpre će biti očišćeno u Gračanici, na potezu od malog mosta kod parkinga, do mosta u ulici Kosovke devojke. Nakon toga, radiće se i na čišćenju rečnog korita u Lapljem Selu.

U saopštenju se navodi da se najpre bagerima izbacuje trava, mulj, smeće i blato iz reke, dok će se nakon toga raditi na i uređenju korita.

Predsednik opštine Srđan Popović obišao je radove i kazao da Opština ima plan da se deo po deo reke Gračanke sredi većim delom njenog toka.

„U samoj Gračanici sredićemo rečno korito u dužini od oko 350 metara, a za otprilike desetak dana počeće radovi na uređenju rečnog korita i u blizini Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu. Ovo je ne samo veoma važan posao za našu opštinu već je i od ogromnog značaja i za sve njene meštane zato što je reka Gračanka jedan od potencijalnih zagađivača naše opštine“, kazao je Popović.

Radnici opštinskog odeljenja javnih službi završili su sanaciju i oštećenja na putu između Gračanice i Lapljeg Sela. Takođe, asfaltirani su i delovi u ulicama koje su prokopane usled radova na igradnji novog vodovoda.

 Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021