Vesti
Saopštenja

Počelo potpisivanje ugovora sa Srbima koji su napustili kosovske institucije

U četiri opštine na severu Кosova danas je počelo potpisivanje ugovora između države Srbije i Srba koji su napustili prištinske institucije, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja posreduje u potpisivanju. 
Počelo potpisivanje ugovora sa Srbima koji su napustili kosovske institucije
Potpisivanje ugovora (Foto Kancelarija za KiM)

Kako navode, na ovaj način ispunjava se obećanje koje je narodu na КiM, koji je izašao iz institucija, dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić da će se država pobrinuti za svakoga od njih i da niko neće ostati bez podrške države.

"Ovim ugovorima, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno- pravnih odnosa, penziono, zdravstvno osiguranje itd. Isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru. Dakle, sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, imaće sada od svoje države Srbije", stoji u saopštenju Kancelarije.

Napominju da je na ovaj način, država Srbija poslala jasnu poruku da će "narod koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Кosovu i Metohiji biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu iz sebe".Ostale vesti

Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022