Vesti
Saopštenja

PO SPS osudio napad na halu u Zubinom Potoku

Pokrajinski odbor SPS za KiM najoštrije osudio napad na halu u Zubinom Potuku u kojoj je održan predizborni skup Srpske napredne stranke.

PO SPS osudio napad na halu u Zubinom Potoku
Hala u Zubinim Potoku (Foto tripmondo.com)

"Socijalisti Kosova i Metohije osuđuju svaki vid nasilja, posebno ono što se desilo na Kosovu i Metohiju u Zubinom Potoku u vreme predizborne kampanje. Socijalisti smatraju da zbog situacije na KiM koja je veoma teška i složena, nasilje bilo koje vrste neće doneti stabilnost na ovim prostorima a u srpskom narodu može uneti samo još veći nemir i nesigurnost. Takođe, zalažemo se za fer i demokratske izbore jer samo na taj način možemo pomoći Vladi Republike Srbije da reši nagomilane probleme na KiM i garantovanje budućnosti".

Socijalisti sa KiM traže od nadležnih organa da otkriju počinioce i iste privedu pravdi.Ostale vesti

“Maske su obavezne u svim aktivnostima izvan svojih domova”
Mnistar zdravlja Armend Zemaj potpisao je odluku o opštim merama zaštite od koronavirusa. U odlici se navodi “da su građani Kosova obavezni da nose maske tokom svih aktivnosti izvan svojih domova, kao i da je obavezna fizička udaljenost”.
  • 27.09.2020
Danas se obeležava Evropski dan jezika. Iz Kancelarije poverenika za jezike koja funkcioniše pri kabinetu premijera Kosova ističu da je upravo situacija izazvana pandemijom koronavirusa pokazala "koliko neke insitucije nisu bile spremne da sprovedu Zakon i istovremeno i pravovremeno svim zajednicama pruže neophodne informacije".
  • 26.09.2020
Saljih Mustafa pred sudom u Hagu u ponedeljak
Prvo pristupanje sudu Saljiha Mustafe u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu održaće se u ponedeljak, 28. septembra u 15 časova.
  • 26.09.2020
GI SDP: Neko želi da se ovaj slučaj zataška
Iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" reagovali su saopštenjem na jučerašnju odluku Apelacionog suda u Prištini da predmet vrati na početak istrage, jer su kako navode, očekivali da će kosovske institucije pronaći i procesuirati počinioce, te da neko ovom odlukom "želi da se ovaj slučaj odugovlači".
  • 26.09.2020
Tači: Ne postoji razlog za spektakularne akcije
Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je "`curenje` dokumenata ugrozilo legitimitet suda u očima građan" i oštetilo sliku Kosova. On je ocenio "da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama".
  • 25.09.2020

Kejleb Mek Keri savetnik izvršnog direktora američke Međunarodne korporcije za finansiranje razvoja Adama Belera, posetio je Kosovo 24. i 25. septembra gde se sastao sa visokim vladinim zvaničnicima i poslovnim liderima kako bi se istražili načini za mobilizaciju investicija privatnog sektora za unapređenje ekonomskog rasta i stabilnosti, saopšteno je iz američke ambasade.

  • 25.09.2020