Vesti
Saopštenja

PKS: Suspendovano izdavanje srpskih registarskih oznaka za KiM

Partija kosovskih Srba (PKS) je saopštila da je mimo Ustava i bez odluke Vlade i Parlamenta, predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ukinuo srpske registarske oznake za KiM".
PKS: Suspendovano izdavanje srpskih registarskih oznaka za KiM
Ilustracija (Foto KoSSev)

Kako navode iz PKS-a od juče su tehnički pregledi na Kosovu obavešteni od strane MUP-a Republike Srbije da suspenduju svako novo izdavanje i produžetak saobraćanih dozvola za tablice (KM, PR, PZ, GL, UR, PE, ĐA).

"Ovaj poslednji potez i samovolja jednog čoveka, uništio je svaku mogućnost za dalju borbu na očuvanju srpskih registarskih tablica i nema jasnijeg signala da je izdaja razlog ove režirane drame i predratne histerije koju državni mediji pothranjuju od maja meseca 2022. godine", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz ove političke partije.

Podsetimo, PKS se prijavila u ponedeljak za učešće na vanrednim lokalnim izborima u Leposaviću, što je za Glas Amerike potvrdio predsednik te partije Aleksandar Jablanović. Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022