Vesti
Saopštenja

PKS: Situacija sa Kovidom lošija nego što predstavljaju

Partija kosovskih Srba optužila je aktuelnu vlast na severu Kosova da, kako navode, politiku vodi na štetu zdravlja građana. PKS ističe da podatke koje iznosi Krizni štab na severu Kosova "ne uzimaju kao tačne".
PKS: Situacija sa Kovidom lošija nego što predstavljaju
KBC Kosovska Mitrovica (Foto Radio Kontakt Plus)

Iz ove partije tvrde da je situacija znatno lošija od one koja saopštava Krizni štab.

“U zdravstveni sistem je upletena i politika kreirana u Kancelariji za KiM koja ima za cilj da prikaže stanje oko Kovida-19 boljim nego što je realna situacija”, navodi se u saopštenju i dodaje da “u domovima zdravlja u srpskim sredinama, a posebno na južnom delu Kosova dolazi do masovnog vraćanja pacijenat, jer ne postoje kapaciteti (testovi) koji bi odgovorili trenutnim potrebama građana”.

Partija kosovskih Srba takođe poziva direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića da što hitnije poseti srpske sredine na Kosovu, bolnice i domove zdravlja i uveri se u to kako se Srbi na Kosovu leče, dodajući da oni nisu dostojni čoveka u 21 veku.

 Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020