Vesti
Saopštenja

PKS: Situacija sa Kovidom lošija nego što predstavljaju

Partija kosovskih Srba optužila je aktuelnu vlast na severu Kosova da, kako navode, politiku vodi na štetu zdravlja građana. PKS ističe da podatke koje iznosi Krizni štab na severu Kosova "ne uzimaju kao tačne".
PKS: Situacija sa Kovidom lošija nego što predstavljaju
KBC Kosovska Mitrovica (Foto Radio Kontakt Plus)

Iz ove partije tvrde da je situacija znatno lošija od one koja saopštava Krizni štab.

“U zdravstveni sistem je upletena i politika kreirana u Kancelariji za KiM koja ima za cilj da prikaže stanje oko Kovida-19 boljim nego što je realna situacija”, navodi se u saopštenju i dodaje da “u domovima zdravlja u srpskim sredinama, a posebno na južnom delu Kosova dolazi do masovnog vraćanja pacijenat, jer ne postoje kapaciteti (testovi) koji bi odgovorili trenutnim potrebama građana”.

Partija kosovskih Srba takođe poziva direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića da što hitnije poseti srpske sredine na Kosovu, bolnice i domove zdravlja i uveri se u to kako se Srbi na Kosovu leče, dodajući da oni nisu dostojni čoveka u 21 veku.

 Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021