Vesti
Saopštenja

PKS: Poseta Ane Brnabić stranački događaj

Poseta Ane Brnabić Kosovu i Metohiji u potpunosti je stranački događaj i nema nikakav bitan uticaj na život Srpskog naroda, saopšteno je iz Pokreta kosovskih Srba (PKS).
PKS: Poseta Ane Brnabić stranački događaj
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u poseti severnom delu Kosovske Mitrovice (Foto FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

"Osim što su na severu Kosova oprane ulice u čast dolaska premijerke, drugih benefita za Srbe nema od današnje posete", navodi sa u saopštenju dostavljenom medijima iz ove poltičke partije.

"Gospođa Brnabić treba da zna da su danas radnici imali radnu obavezu da joj tapšu i skandiraju, škole su radile sa skraćenim časovima kako bi nastavno osoblje stiglo da pozdravi karavan iz Beograda", dodaje se.

"Nama posle ove posete ostaje da se nadamo da njen cilj nije bio da pripremi Srbe na nove ustupke koje Beograd namerava da uradi u naše ime, ali iskustvo nam govori da ovakve posete nikada nisu slučajne. Kao i u prošlosti, one znače da se nama spremaju vruća jesen i gubljenje još neke od preostalih institucija Republike Srbije", zaključeno je u saopštenju PKS-a.Ostale vesti

Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022
’’Zemljište koje se menja budzašto, nikada se neće povratiti’’
’’Povodom Odluke Skupštine opštine Gračanica od 28. septembra, da razmeni deo katastarske parcele od 17 hektara na obodu Gračanice za 18 ari zemljišta u kategoriji putne infrastrukture, na kom postoji važan strateški lokalni put u okviru stambene zone, Srpski nacionalni fiorum izražava najenergičnije protivljenje takvoj odluci", navodi se u saopštenju za medije iz ove organizacije.
  • 02.10.2022