Vesti
Saopštenja

PKS: Pokoravanje Srba

Partija kosovskih Srba saopštava, povodom dešavanja u opštinama na severu Kosova, da "smo po ko zna koji put svedoci “demokratije” Aljbina Kurtija.
PKS: Pokoravanje Srba
Predstavnici PKS (Foto PKS)

PKS ističe da nakon izbora održanih na silu, sada se silom pokušava pokoravanje Srba.

"Kao narod savijeni smo i zgaženi mnogo puta od 1999. godine, kraj ugnjetavanju biće kada dignemo glavu i pokažemo prkos", poručuju iz PKS.

Partija kosovskih Srba koja je pružila Vučiću podršku danas na mitingu, putem saopštenja poziva na hrabar ali demokratski otpor, kako navodi mrzitelju Srba i svega što je srpsko.

"Nisu u pitanju zgrade opština u pitanju je naša budućnost i sloboda".

PKS poziva Kfor da se "do slova pridržava Rezolucije 1244 SB UN", te da ukloni naoružane specijalce koji, kako navode, zastrašuju nenaoružani narod.

"Ukoliko nisu u stanju da to sprovedu neka se i samo pokupe i idu. Mi ostajemo na svojoj zemlji do kraja", zaključuju.Ostale vesti

Komandant KFOR-a obišao ranjene vojnike italijanskog kontingenta
Komandant misije NATO-KFOR, general-major Anđelo Mikele Ristuća, posetio je italijanske vojnike ranjene u sukobima u Zvečanu.
  • 01.06.2023
SL: Odluka o pritvoru Srbima dodatni motiv za nastavak mirnih protesta

Srpska lista saopštila je da najoštrije osuđuju "nelegalnu i neosnovanu odluku Кurtijevog suda kojom se našim nevinim sugrađanima (Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću) određuje pritvor bez ikakvih dokaza o krivici".

  • 31.05.2023
Petković: Pritvor Petroviću i Obrenoviću nastavak ogoljenog nasilja
"Izricanje jednomesečnog pritvora Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je КFOR nasumično i neosnovano zadržao, a potom i predao Кurtijevoj policiji, nastavak je ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Кosovu i Metohiji", naveo je u saopštenju za javnost direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković.
  • 31.05.2023
Novinari koji izveštavaju sa severa Kosova: Podrška Peroviću, omogućiti nesmetan rad
Grupa novinara redakcija na srpskom jeziku koji poslednjih dana izveštavaju iz Zvečana osudila je napade na Mladena Perovića, vlasnika kafića „Golden skaj“ koji dolaze sa društvenih mreža, a u kojima se ovaj mladić naziva izdajnikom i saopštenjem se obratila javnosti.
  • 31.05.2023
Policija: Situacija krhka, ali mirna
Bezbednosna situacija na severu Kosova danas je bila krhka, ali uglavnom mirna, saopštavaju iz Kosovske policije.
  • 30.05.2023
Bratstvo Visokih Dečana: Molimo se za brzi oporavak svih povređenih
Žalosni nasilni incidenti tokom nedavnih protesta na severu Kosova ne bi trebalo da utiču na istorijski čvrste odnose srpskog i italijanskog naroda. Oštro osuđujemo sve oblike nasilja i pozivamo na mir i dijalog. Uznosimo naše molitve za brzi oporavak svih povređenih, saopštilo je bratstvo manastira Visoki Dečani.
  • 30.05.2023