Vesti
Saopštenja

PKS osuđuje Srpsku listu zbog “govora mržnje i pretnji”

Partija Kosovskih Srba (PKS), čiji je kandidat za gradonačelnika Leposavića Dragan Jablanović, najoštrije osuđuje “govor mržnje i nasilja, kao i metode pretnji i ucena koje koristi Srpska lista”.
PKS osuđuje Srpsku listu zbog “govora mržnje i pretnji”
Dragan Jablanović, kandidat PKS za gradonačelnika Leposavića (Foto Kim arhiva)

PKS navodi da tvrdnje Srpske liste da su aktivisti PKS-a upali u njihove prostorije u Leposaviću i davili prisutne, “graniči se sa ludilom”, na koje, kako kažu, narod na severu Kosova više ne naseda.

Naime, Srpska lista je objavila ranije da su članovi Partije kosovskih Srba koju predvodi Aleksandar Jablanović upali su u štab Srpske liste u pomenutom gradu i fizički nasrnuli na petoricu aktivista Srpske liste koji su tom prilikom zadobili i lakše telesne povrede.

"U njihov plan da od severa Kosmeta naprave severnu Koreju i raj za kriminalce i ucenjivače Srpske Napredne Stranke, uklapa se i medijski mrak koji pokušavaju da stvore i laži kojima se služe”, navode u Partiji kosovskih Srba.

PKS najavljuje da će danas poslati dokaze poslanicima Skupštine Srbije u vidu fotografija batinaša iz blindiranih džipova i imena firmi koje rade na severa Kosova, u nadi da će se sve to prezentovati na Skupštini i preko Odbora za KiM široj javnosti Srbije “zarad rušenja medijske blokade koja je uspostavljena od strane režima na severu Kosova”.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020