Vesti
Saopštenja

PKS osuđuje Srpsku listu zbog “govora mržnje i pretnji”

Partija Kosovskih Srba (PKS), čiji je kandidat za gradonačelnika Leposavića Dragan Jablanović, najoštrije osuđuje “govor mržnje i nasilja, kao i metode pretnji i ucena koje koristi Srpska lista”.
PKS osuđuje Srpsku listu zbog “govora mržnje i pretnji”
Dragan Jablanović, kandidat PKS za gradonačelnika Leposavića (Foto Kim arhiva)

PKS navodi da tvrdnje Srpske liste da su aktivisti PKS-a upali u njihove prostorije u Leposaviću i davili prisutne, “graniči se sa ludilom”, na koje, kako kažu, narod na severu Kosova više ne naseda.

Naime, Srpska lista je objavila ranije da su članovi Partije kosovskih Srba koju predvodi Aleksandar Jablanović upali su u štab Srpske liste u pomenutom gradu i fizički nasrnuli na petoricu aktivista Srpske liste koji su tom prilikom zadobili i lakše telesne povrede.

"U njihov plan da od severa Kosmeta naprave severnu Koreju i raj za kriminalce i ucenjivače Srpske Napredne Stranke, uklapa se i medijski mrak koji pokušavaju da stvore i laži kojima se služe”, navode u Partiji kosovskih Srba.

PKS najavljuje da će danas poslati dokaze poslanicima Skupštine Srbije u vidu fotografija batinaša iz blindiranih džipova i imena firmi koje rade na severa Kosova, u nadi da će se sve to prezentovati na Skupštini i preko Odbora za KiM široj javnosti Srbije “zarad rušenja medijske blokade koja je uspostavljena od strane režima na severu Kosova”.Ostale vesti

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021
Udruženje novinara Srbije pozvalo je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab za suzbijanje kovida-19 da u prioritetne grupe za imunizaciju uključe novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike koji imaju obaveze u svojim redakcijama, saopšteno je iz UNS-a. 
  • 14.01.2021
Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

  • 14.01.2021