Vesti
Saopštenja

PKS: Krađa identiteta Marka Jablanovića

Partija kosovskih Srba saopštila je da je neko zloupotrebio falsifikovanu ličnu kartu Marka Jablanovića, sa kojom se identifikovao, odgovarajući tako na otužbe o napadu na aktiviste Srpske liste.
PKS: Krađa identiteta Marka Jablanovića
Leposavić (Foto arhiva Kim)

PKS se u saopštenju obraća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za koga navode da ima nameru da do krvi posvađa Srbe na Kosovu i Metohiji i tako predaju “pokrajine učiniti što lakšom i bezbolnijom za Vladu u Beogradu”.

“Srbi sa Kosmeta nikada nisu bili bliski nekoj drugoj Vladi osim Vladi Srbije ali je nažalost činjenica da je Vlada pod vođstvom SNS-a postala daleka za Srbe i da priča jedno, a radi drugo na terenu Kosmeta”, saopštava PKS.

Dodaje se i da funkcioneri Vlade Srbije aktivno učestvuju u kampanji za lokalne izbore "Republike Kosovo" a da predsednikSrbije na to ostaje nem i plasira dezinformaciju sa terena “o napadu koji se nikada nije ni dogodio”.

“Radi se o tome da je ukraden identitet bratu Aleksandra Jablanovića (Marku) i da je lice zloupotrebilo takvu falsifikovanu ličnu kartu da se identifikuje pod tuđim imenom što je složićete se sasvim moguće i što će se daljim radnjama policijskih i pravosudnih organa na Kosovu i dokazati”, ističe se u saopštenju.

Iz ove partije navode da podele koje unosi SNS “više nemaju mesta među srpskim narodom na severu Kosova” te je stoga i razumljiv potez da se medijskom hajkom popraviti položaj Srpske Liste među srpskim biračkim telom na Kosovu.

“Što bi i bilo moguće da upravo Vi niste taj koji je podržao Srpsku Listu i Vladu Ramuša Haradinaja što će Srbi na Kosovu i Metohiji imati na umu 22.10.2017 kada se održavaju lokalni izbori”, navodi PKS.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020