Vesti
Saopštenja

PKS: Cilj SL da preusmeri pažnju sa hapšenja osumnjičenih za ubistvo Ivanovića

Povodom odluke poslanika Srpske liste da ostanu u skupštini Kosova do sutra, kako bi evropskog komesara Johanesa Hana upoznali sa “antisrpskim potezima Prištine”, oglasila se i Partija kosovskih Srba, koja tvrdi da je cilj SL da preusmeri pažnju sa hapšenja osumnjičenih za ubistvo Ivanovića.
PKS: Cilj SL da preusmeri pažnju sa hapšenja osumnjičenih za ubistvo Ivanovića
Aleksandar Jablanović (Foto arhiva Kim)

Partija kosovskih Srba, na čijem se čelu nalazi bivši predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović najoštrije osudjuje “reklamnu kampanju Srpske Liste i njenih mentora iz Prištine i Beograda”.

“Želja političkih amatera iz Srpske Liste da zaradjuju jeftine političke poene na nesreći srpskog naroda koju su sami izazvali podržavajući Vladu Ramuša Haradinaja, koja je i uvela porez od 100% neće doneti ništa dobro srbima na Kosovu i ima za cilj isključivo da pažnju javnosti preusmeri sa hapšenja osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića na drugu temu kakva je porez od 100%,i da prikrije nesposobnost Srpske Liste da bilo šta ozbiljno postigne za Srbe na Kosovu”, navodi se u saopštenju PKS.

U saopštenju se dalje navodi da “PKS dobro zna da je Srpska Lista prespavala u parlamentu Kosova predhodne 4 godine i ne vidimo nikakav pomak za nas srbe ako oni prespavaju još jednu noć u tom Parlamentu”.

Partija kosovskih Srba zahteva od Srpske Liste da se ne krije iza srpskog naroda, i da, kako kažu, ne prisiljava narod na izrežirane proteste, “već da prisili svog koalicionog partnera Haradinaja na povlačenje odluke o uvodjenju poreza od 100% i da poštuje svoje Odluke o napuštanju kosovskih institucija i tako pokaže barem malo doslednisti u svom političkom delovanju, kako bi povratili barem malo dostojanstva koje su zarad funkcija davno izgubili”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Osmani na Islandu zatražila podršku za članstvo Kosova u SE i NATO
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se tokom posete Rejkjaviku sa premijerkom Islanda Katrin Jakobsdoutir. "Pošto Island trenutno predsedava Savetom Evrope, diskusije su se fokusirale na unapređenje članstva Kosova u ovoj organizaciji, imajući u vidu njen značaj za osnovne slobode i prava građana Kosova", stoji su saopštenju kabineta Osmanijeve. 
  • 02.02.2023
Rakić uputio protestno pismo međunarodnoj zajednici
Zbog odluke Vlade Kosova o eksproprijaciji privatnih imanja u selu Dren i Lešku na severu Kosova i početku radova na putu koji vodi od magistranog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, predsednik Srpske liste Goran Rakić je, kako je saopšteno, u ime srpskog naroda, i vlasnika zemlje uputio protestno pismo ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke, kao i šefovima misija EU, UNMIK, OEBS kao i komandantu KFOR-a.
  • 02.02.2023
Vjosa Osmani u radnoj poseti Islandu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Rejkjaviku, na Islandu, saopšteno je iz njenog kabineta.

  • 02.02.2023
Petković: Ne odustajemo od zahteva za formiranje ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Zajednicu srpskih opština nije moguće formirati na Kosovu kao potvrdu, kako je naveo, "njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma".

  • 01.02.2023
Petković: Kurti započeo nelegalne radove u opštini Leposavić

"Aljbin Кurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 01.02.2023
TO Gračanice učestvovaće na četvrtom sajmu zavičaja u Novom Sadu

Turistička organizacija Gračanice imaće priliku da po drugi put na sajmu zavičaja predstavi celokupnu turističku ponudu ove lokalne samouprave. Četvrti Sajam zavičaja biće održan 12. februara u Master hali Novosadskog sajm.

  • 01.02.2023