Vesti
Saopštenja

PKS: Aktivisti SL pretili Jablanoviću

Partija kosovskih Srba saopštila je da su u centru Leposavića dvojica aktivista Srpske liste, P.V. i B.S. koji su, kako navode bili u alkoholisanom stanju, svojim vozilom blokirali marke Pasat preprečili put vozilu u kojem se nalazio Aleksandar Jablanović, napali ga verbalno i pretili mu.
PKS: Aktivisti SL pretili Jablanoviću
Aleksandar Jablanović (Foto Kim arhiva)

Incident se desio sinoć u 19 i 30, navode u ovoj partiji.

"Aktivisti Srpske liste su u alkoholisanom stanju prišli su vozilu Jablanovića i istom uputili niz pretnji i uvreda. Pozvali su ga da izadje iz vozila da se obračunaju fizički na šta gospodin Jablanović nije odgovorio", navode iz PKS-a.

Partija kosovskih Srba najoštrije osudjuje sinoćni napad u Leposaviću na svog predsednika Aleksandra Jablanovića.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici u Leposaviću, navode iz PKS.

"Zahtevamo od Kosovske policijske službe i tužilaštva da se ovaj slučaj shvati sa potrebnom ozbiljnošću i napadači po hitnom postupku procesuiraju i kazne. Kao i da se utvrde nalogodavci ovog napada".

U Partiji kosovskih Srba navode da ovo nije prvi napad na Jablanovića.Ostale vesti

Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022