Vesti
Saopštenja

PK: Hapšenja zbog krijumčarenja, podmićivanja, zloupotrebe...

Policija Kosova je u saradnji sa Policijskim inspektoratom Kosova i drugim relevantnim jedinicama, a na osnovu naloga Specijalnog suda u Prištini, uhapsila policijske zvaničnike i građane na severu Kosova.
PK: Hapšenja zbog krijumčarenja, podmićivanja, zloupotrebe...
Policija na severu (Foto Kosovapress)

U saopštenju policije dostavljenom medijima ne navodi se broj ljudi koji je uhapšen.

Navodi se da je današnjoj akciji prethodila višemesečna istraga Policije Kosova i Policijskog inspektorat Kosova.

Uhapšeni se sumnjiče da su učestvovali u “organizovanju kriminalne grupe”, “krijumčarenju robe”, da su “zloupotrebili službeni položaj” i “uzimali mito”…

U saopštenju se navodi da je uprkos otporu, akcija nastavljena u Severnoj Mitrovici, te da su prikupljeni dokazi uključujući i oružje.

“Kosovska policija, u saradnji sa Policijskim inspektoratom Kosova i pravosuđem, ostaje posvećena sprovođenju svojih zakonskih obaveza i odgovornosti, u cilju očuvanja javnog reda i mira i sprečavanju ilegalnih radnji”.

Policija navodi da će detalje ove operacije saopštiti na konferenciji za štampu o kojoj će javnost naknadno obavestiti.Ostale vesti

Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021
Popović:
"Mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim uzavrelim glavama. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji", poručuje putem saopštenja pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.
  • 04.05.2021