Vesti
Saopštenja

Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel
Matijas Lutenberg i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Kako navode u saopštenju, Petrović je sa Lutenbergom razgovarao o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i u regionu, o problemima sa kojima se srpska zajednica susreće, kao i o važnosti nastavka dijaloga između Beograda i Prištine.

U saopštenju se dodaje da su između ostalog razgovarali i o proteklim vanrednim izborima za Skupštinu Kosova i izrazili zabrinutost "zbog uslova u kojima se izborni proces održao, kao i o naporima koji se ulažu kako bi se formirala nova Vlada Kosova".

Petrović je iskoristio priliku da tokom sastanka sa Lutenbergom predstavi dosadašnje aktivnosti SLS i upozna ga sa budućim nastojanjima stranke da održi dalju implementaciju politike za koju se, kako se navodi u saopštenju, "zalaže uprkos mnogobrojnim pritiscima i izazovima sa kojima se suočava".

U saopštenju SLS-a se napominje da će predsednik ove stranke, Slobodan Petrović, tokom svoje posete Berlinu imati razgovore i sa poslanicima Bundestaga.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021