Vesti
Saopštenja

Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel
Matijas Lutenberg i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Kako navode u saopštenju, Petrović je sa Lutenbergom razgovarao o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i u regionu, o problemima sa kojima se srpska zajednica susreće, kao i o važnosti nastavka dijaloga između Beograda i Prištine.

U saopštenju se dodaje da su između ostalog razgovarali i o proteklim vanrednim izborima za Skupštinu Kosova i izrazili zabrinutost "zbog uslova u kojima se izborni proces održao, kao i o naporima koji se ulažu kako bi se formirala nova Vlada Kosova".

Petrović je iskoristio priliku da tokom sastanka sa Lutenbergom predstavi dosadašnje aktivnosti SLS i upozna ga sa budućim nastojanjima stranke da održi dalju implementaciju politike za koju se, kako se navodi u saopštenju, "zalaže uprkos mnogobrojnim pritiscima i izazovima sa kojima se suočava".

U saopštenju SLS-a se napominje da će predsednik ove stranke, Slobodan Petrović, tokom svoje posete Berlinu imati razgovore i sa poslanicima Bundestaga.Ostale vesti

UN podrška sigurnim kućama
Kancelarije UNFPA i UNDP na Kosovu obezbedile su preko 8,500 raznih artikala hrane za sigurne kuće širom Kosova kao hitnu pomoć u danima krize. Nabavka je preduzeta uz koordinaciju UN agencija na Kosovu i korporacije "Meridian".
  • 01.04.2020
Đurić poziva EU da reaguje na reciprocitet
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozivaju sve u regionu da dignu glas protiv “novih blokada koje je od jutros uvela vlada u Prištini”.
  • 01.04.2020
„Kosovo da ukine sve takse, a ne da stvara nove barijere“
Povodom odluke kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama, ambasada SAD na Kosovu je poručila da „Kosovo treba da ukine sve takse a ne da stvara nove barijere“.
  • 01.04.2020
Kosovska vlada takse zamenila reciprocitetom
Kosovska vlada je na sinoćnoj sednici donela odluku da ukine taksu na robu iz Srbije i BiH i krene sa postepenom primenom mere reciprociteta prema Srbiji. Odluka ostaje na snazi do 15. juna, kada će se izvršiti procena sprovođenja.
  • 31.03.2020
Kim-ko nudi pomoć u prevozu
Bogoljub Marinković, auto prevoznik iz Gračanice ponudio je predsedniku Srbije, premijerki, Ministarstvu zdravlja Srbije i Kancelariji za KiM svoju pomoć. Naime, vlasnik agencije "Kim-ko" nudi "besplatan prevoz" srpskim državljanima.
  • 31.03.2020
Đeljalj Svećlja i Jan Bratu o pandemiji koronavirusa
Vršilac dužnosti zamenika kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja sastao se sa šefom misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom sa kojim je razgovarao o pandemiji koronavirusa.
  • 31.03.2020