Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

Podeli ovaj članak sa:
  • Matijas Lutenberg i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Kako navode u saopštenju, Petrović je sa Lutenbergom razgovarao o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i u regionu, o problemima sa kojima se srpska zajednica susreće, kao i o važnosti nastavka dijaloga između Beograda i Prištine.

U saopštenju se dodaje da su između ostalog razgovarali i o proteklim vanrednim izborima za Skupštinu Kosova i izrazili zabrinutost "zbog uslova u kojima se izborni proces održao, kao i o naporima koji se ulažu kako bi se formirala nova Vlada Kosova".

Petrović je iskoristio priliku da tokom sastanka sa Lutenbergom predstavi dosadašnje aktivnosti SLS i upozna ga sa budućim nastojanjima stranke da održi dalju implementaciju politike za koju se, kako se navodi u saopštenju, "zalaže uprkos mnogobrojnim pritiscima i izazovima sa kojima se suočava".

U saopštenju SLS-a se napominje da će predsednik ove stranke, Slobodan Petrović, tokom svoje posete Berlinu imati razgovore i sa poslanicima Bundestaga.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane