Vesti
Saopštenja

Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao sa sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke i predsedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom. Jedna od tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine, saopšteno je iz ove stranke.
Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu
Miroslav Lajčak i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je bilo reči o položaju srpske zajednice, procesu dijaloga između Beograda i Prištine, vladavini prava, radu nezavisnih organa na sprovođenju zakona i njihovom unapređenju.

Istaknuto je da “dijalog nema alternativu", te da je on pre svega važan zbog rešavanja problema.

Petrović je, kako se ističe u saopštenju, tokom sastanku izrazio zabrinutost zbog "zapaljive retoričke politike između Beograda i Prištine i neprihvatljivo postupanje prema visokim zvaničnicima Samostalne liberalne stranke na prelazima ka Srbiji".

On je izrazio nadu da će "zajednički nastaviti da rade na unapređenju zakonskih propisa i statusa prava svih zajednica na Kosovu, jer je težnja SLS-a svih ovih godina bila da održi mir i stabilnost na Kosovu između svih zajednica". Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020