Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao sa sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke i predsedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom. Jedna od tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine, saopšteno je iz ove stranke.

Podeli ovaj članak sa:
 • Miroslav Lajčak i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je bilo reči o položaju srpske zajednice, procesu dijaloga između Beograda i Prištine, vladavini prava, radu nezavisnih organa na sprovođenju zakona i njihovom unapređenju.

Istaknuto je da “dijalog nema alternativu", te da je on pre svega važan zbog rešavanja problema.

Petrović je, kako se ističe u saopštenju, tokom sastanku izrazio zabrinutost zbog "zapaljive retoričke politike između Beograda i Prištine i neprihvatljivo postupanje prema visokim zvaničnicima Samostalne liberalne stranke na prelazima ka Srbiji".

On je izrazio nadu da će "zajednički nastaviti da rade na unapređenju zakonskih propisa i statusa prava svih zajednica na Kosovu, jer je težnja SLS-a svih ovih godina bila da održi mir i stabilnost na Kosovu između svih zajednica". 

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane