Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao sa sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke i predsedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom. Jedna od tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine, saopšteno je iz ove stranke.

Podeli ovaj članak sa:
 • Miroslav Lajčak i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je bilo reči o položaju srpske zajednice, procesu dijaloga između Beograda i Prištine, vladavini prava, radu nezavisnih organa na sprovođenju zakona i njihovom unapređenju.

Istaknuto je da “dijalog nema alternativu", te da je on pre svega važan zbog rešavanja problema.

Petrović je, kako se ističe u saopštenju, tokom sastanku izrazio zabrinutost zbog "zapaljive retoričke politike između Beograda i Prištine i neprihvatljivo postupanje prema visokim zvaničnicima Samostalne liberalne stranke na prelazima ka Srbiji".

On je izrazio nadu da će "zajednički nastaviti da rade na unapređenju zakonskih propisa i statusa prava svih zajednica na Kosovu, jer je težnja SLS-a svih ovih godina bila da održi mir i stabilnost na Kosovu između svih zajednica". 

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane