Petrović i Kosnet o problemima srpske zajednice na Kosovu

Predsednik SLS-a i poslanik u skupštini Kosova Slobodan Petrović sastao se sa ambasadorom SAD-a na Kosovu Filipom Kosnetom sa kojim je razgovarao o “tekućim problemima srpske zajednice na Kosovu”.

Podeli ovaj članak sa:
  • Filip Kosnet i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Petrović je, kako se navodi, informisao ambasadora Kosneta o svim tekućim problemima srpske zajednice i izrazo zabrinutost povodom “zapaljive retoričke politike između Beograda i Prištine”.

Pored toga, bilo je reči i o “neprimernom postupanju prema visokim zvaničnicima Samostalne liberalne stranke na prelazima ka Srbiji od strane pripadnika MUP-a Srbije i BIA-e Srbije”.

Petrović je podsetio da je zajednička težnja Samostalne liberalne stranke svih ovih godina bila da održi mir i stabilnost na Kosovu između svih zajednica.

Kako se navod u sapštenju SLS-a, na sastaku se govorilo i o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima koje su od zajedničkog interesa za sve građane Kosova.

Petrović je zahvalio američkom ambasadoru na “podršci koju pruža srpskoj zajednici na Kosovu i na njegovom iskrenom zalaganju”.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane