Vesti
Saopštenja

Petrović i Kosnet o problemima srpske zajednice na Kosovu

Predsednik SLS-a i poslanik u skupštini Kosova Slobodan Petrović sastao se sa ambasadorom SAD-a na Kosovu Filipom Kosnetom sa kojim je razgovarao o “tekućim problemima srpske zajednice na Kosovu”.
Petrović i Kosnet o problemima srpske zajednice na Kosovu
Filip Kosnet i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Petrović je, kako se navodi, informisao ambasadora Kosneta o svim tekućim problemima srpske zajednice i izrazo zabrinutost povodom “zapaljive retoričke politike između Beograda i Prištine”.

Pored toga, bilo je reči i o “neprimernom postupanju prema visokim zvaničnicima Samostalne liberalne stranke na prelazima ka Srbiji od strane pripadnika MUP-a Srbije i BIA-e Srbije”.

Petrović je podsetio da je zajednička težnja Samostalne liberalne stranke svih ovih godina bila da održi mir i stabilnost na Kosovu između svih zajednica.

Kako se navod u sapštenju SLS-a, na sastaku se govorilo i o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima koje su od zajedničkog interesa za sve građane Kosova.

Petrović je zahvalio američkom ambasadoru na “podršci koju pruža srpskoj zajednici na Kosovu i na njegovom iskrenom zalaganju”.

 Ostale vesti

“Norveška spremna da pomogne“
Norveški ambasador na Kosovu Jens Erik Grandahl kazao je u razgovoru sa kosovskim ministrom zdravlja i njegovim zamenicima da je Norveška spremna da da svoj doprinos javnom zdravlju Kosova.
  • 06.04.2020
Predstavnici EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Lajčaka
Šefovi misija EU i zemalja članica EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU i pozivaju dve strane da nastave dijalog, saopšteno je danas iz Kancelarije EU u Prištini.
  • 06.04.2020
Ambasada SAD: Zajedno u borbi protiv Kovida 19
"Zajednički rad, praćenje smernica zdravstvenih radnika i ostavljanje po strani podele po zajednicama su esencijalni za pobedu nad Kovid 19", poruka je iz Američke ambasade na Kosovu.
  • 05.04.2020
Odluke Vlade ostaju na snazi
Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
  • 05.04.2020
Raspodela pomoći za socijalno ugrožene
Volonteri Omladinskog saveta i Kriznog štaba opštine Gračanica podelili su pomoć za blizu 60 socijalno ugroženih porodica i staračkih domaćinstava.
  • 05.04.2020
Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020