Vesti
Saopštenja

Petrović i Kosnet o problemima srpske zajednice na Kosovu

Predsednik SLS-a i poslanik u skupštini Kosova Slobodan Petrović sastao se sa ambasadorom SAD-a na Kosovu Filipom Kosnetom sa kojim je razgovarao o “tekućim problemima srpske zajednice na Kosovu”.
Petrović i Kosnet o problemima srpske zajednice na Kosovu
Filip Kosnet i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Petrović je, kako se navodi, informisao ambasadora Kosneta o svim tekućim problemima srpske zajednice i izrazo zabrinutost povodom “zapaljive retoričke politike između Beograda i Prištine”.

Pored toga, bilo je reči i o “neprimernom postupanju prema visokim zvaničnicima Samostalne liberalne stranke na prelazima ka Srbiji od strane pripadnika MUP-a Srbije i BIA-e Srbije”.

Petrović je podsetio da je zajednička težnja Samostalne liberalne stranke svih ovih godina bila da održi mir i stabilnost na Kosovu između svih zajednica.

Kako se navod u sapštenju SLS-a, na sastaku se govorilo i o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima koje su od zajedničkog interesa za sve građane Kosova.

Petrović je zahvalio američkom ambasadoru na “podršci koju pruža srpskoj zajednici na Kosovu i na njegovom iskrenom zalaganju”.

 Ostale vesti

Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na renoviranju i adaptaciji OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena, a direktor škole Ljubiša Karadžić ističe da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.
  • 26.10.2020
Petković sa Bratuom o dijalogu i situaciji na Kosovu
„Neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika je prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 26.10.2020
Veliki broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera
Kosovska policija izrekla je u poslednja 24 sata 894 kazne zbog nepoštovanja zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 26.10.2020
OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020