Vesti
Saopštenja

Petrović i Kosnet o problemima srpske zajednice na Kosovu

Predsednik SLS-a i poslanik u skupštini Kosova Slobodan Petrović sastao se sa ambasadorom SAD-a na Kosovu Filipom Kosnetom sa kojim je razgovarao o “tekućim problemima srpske zajednice na Kosovu”.
Petrović i Kosnet o problemima srpske zajednice na Kosovu
Filip Kosnet i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Petrović je, kako se navodi, informisao ambasadora Kosneta o svim tekućim problemima srpske zajednice i izrazo zabrinutost povodom “zapaljive retoričke politike između Beograda i Prištine”.

Pored toga, bilo je reči i o “neprimernom postupanju prema visokim zvaničnicima Samostalne liberalne stranke na prelazima ka Srbiji od strane pripadnika MUP-a Srbije i BIA-e Srbije”.

Petrović je podsetio da je zajednička težnja Samostalne liberalne stranke svih ovih godina bila da održi mir i stabilnost na Kosovu između svih zajednica.

Kako se navod u sapštenju SLS-a, na sastaku se govorilo i o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima koje su od zajedničkog interesa za sve građane Kosova.

Petrović je zahvalio američkom ambasadoru na “podršci koju pruža srpskoj zajednici na Kosovu i na njegovom iskrenom zalaganju”.

 Ostale vesti

Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020