Vesti
Saopštenja

Petrović i Abot: Neophodno što pre formirati vladu

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao se sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom. Tema sastanka bila je aktuelna politička i bezbednosna situacija na Kosovu.
Petrović i Abot: Neophodno što pre formirati vladu
Slobodan Petrović i Nkolas Abot (Foto SLS)

U saopštenju se ističe da su se obe strane usaglasile da je potrebno što pre formirati vladu, “kako bi došlo do nastavka dijaloga između Beograda i Prištine”.

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović je tokom sastanka ukazao na probleme sa kojima se susreće srpska zajednica na Kosovu, navodi se u saopštenju.

Petrović je upoznao britanskog ambasadora Nikolasa Abota sa pritiscima sa kojima se članovi Samostalne liberalne stranke suočavaju, a koji su, kako se navodi, nastavljeni i nakon završetka izbornog procesa.

Takođe, predsednik SLS-a je izrazio uverenje da će se nastaviti dobra saradnja između ove stranke i predstavnika Velike Britanije na Kosovu.Ostale vesti

Stiže medicinska pomoć iz Turske
Kosovsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da će danas na prištinski aerodrom stići pomoć u medicinskoj opremi iz Turske.
  • 08.04.2020
Risi i Svećlja o pandemiji koronavirusa
Vršilac dužnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova i javne uprave Dželjalj Svećlja i komandant Kfora, general-major Mikele Risi, razgovarali su danas o bezbednosnoj situaciji povodom pandemije kovida-19, sa akcentom na mere vlade preduzete u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa.
  • 07.04.2020
“Norveška spremna da pomogne“
Norveški ambasador na Kosovu Jens Erik Grandahl kazao je u razgovoru sa kosovskim ministrom zdravlja i njegovim zamenicima da je Norveška spremna da da svoj doprinos javnom zdravlju Kosova.
  • 06.04.2020
Predstavnici EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Lajčaka
Šefovi misija EU i zemalja članica EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU i pozivaju dve strane da nastave dijalog, saopšteno je danas iz Kancelarije EU u Prištini.
  • 06.04.2020
Ambasada SAD: Zajedno u borbi protiv Kovida 19
"Zajednički rad, praćenje smernica zdravstvenih radnika i ostavljanje po strani podele po zajednicama su esencijalni za pobedu nad Kovid 19", poruka je iz Američke ambasade na Kosovu.
  • 05.04.2020
Odluke Vlade ostaju na snazi
Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
  • 05.04.2020