Vesti
Saopštenja

Petrović čestitao Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

Predsednik SLS-a Slobodan Petrović čestitao je Uskrs svim crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu i građanima Kosova koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.
Petrović čestitao Uskrs po Gregorijanskom kalendaru
Slobodan Petrović (Foto arhiva Kim)

"Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, verskim velikodostojnicima, sveštenstvu i svim vernicima Kosova koji slave Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, u ime Samostalne liberalne stranke i u svoje lično ime upućujem najsrdačnije čestitke", naveo je Petrović u čestitki.

Petrović je svim vernicima poželeo da nastupajući blagodani donesu porodični mir i ličnu sreću.

"U danima praznika vratimo se osnovnim ljudskim vrednostima u miru, slozi i humanosti koje su neophodne svakom čoveku. Duh uskršnjih praznika je i prilika da se podsetimo na vrednosti koje moraju sve da nas okupe u težnji ka prosperitetu i srećnijem životu – sloga, zajedništvo, međuverski i međuetnički sklad i tolerancija različitosti, što je za nas Samostalne liberale nešto bez čega se naša zajednica i svaki njen napredak ne može zamisliti", navodi se u čestitiki.

 Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020