Vesti
Saopštenja

Petković u dvodnevnoj poseti Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boraviće u dvodnevnoj poseti Kosovu, 24. i 25. aprila, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima. 
Petković u dvodnevnoj poseti Kosovu
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je saopšteno, prvog dana posete, u subotu, 24. aprila, predviđen je obilazak severa Kosova, koji će Petković započeti posetom Kosovskoj Mitrovici. Tokom dana, u selu Donje Močare, u opštini Kosovska Kamenica, direktor Kancelarija za KiM će obići dve socijalno ugrožene porodice.

Takođe na kraju prvog dana posete Kosovu, Petković će u selu Bostane, opština Novo Brdo, u crkvi Presvete Bogorodice, prisustvovati osvećenju vrbovih gračanica, povodom praznika Lazareva subota – Vrbica.

Drugog dana posete, u nedelju 25. aprila, u manastiru Visoki Dečani, Petković će prisustvovati Svetoj Liturgiji povodom praznika Ulazak Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim – Cveti.

Posetu Kosovu Petković će završiti obilaskom novoizgrađenog vrtića u selu Jažince, u opštini Štrpce, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM. Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021