Vesti
Saopštenja

Petković sa raseljenima o učešću na lokalnim izborima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je Jagodinu i razgovarao sa raseljenim licima sa Kosova i Metohije privremeno smeštenim u ovom gradu i pozvao ih da uzmu učešće i glasaju na predstojećim lokalnim izborima 17. oktobra.
Petković sa raseljenima o učešću na lokalnim izborima
Petar Petković sa raseljenim Srbima sa КiM u Jagodini (Foto Kancelarija za KiM)

Petkovića je dočekao predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma, a direktor Kancelarije za KiM je raseljenima preneo da je "od vitalne važnosti za opstanak srpskog naroda na Kosovu" da u što većem broju izađu na lokalne izbore i pruže podršku Srpskoj listi.

"Znam da ste svili novo gnezdo u lepoj Jagodini, ali opet znam da vam je i srce i duša na KiM i ne može ništa da vam bude milije od vašeg Novog Brda, Vitine, Gračanice, Štrpca, od naših opština na severu Kosova i Metohije, od naših prelepih svetinja, naših planina, njiva i svega onoga što ste morali da ostavite kada ste krenuli put centralne Srbije. Zato moramo da sačuvamo 10 srpskih opština, jer time čuvamo zalog za formiranje Zajednice srpskih opština, jer će one predstavljati okvir za kolektivnu bezbednost i prava srpskog naroda na KiM", rekao je Petković.

"Znajte da imate vašu državu uz vas koja će činiti sve da poveća životni standardi vas i vaše dece i zato vas molim da se odazovete 17. oktobra i izađete na lokalne izbore", dodao je on, uz konstataciju da je "jedino Srpska lista garant ostanka i opstanka srpskog naroda na КiM, a ona između ostalog ima i podršku predsednika Aleksandra Vučića".

Nakon posete Jagodini, kako je navedeno, Petković i njegov tim će posetiti interno raseljena lica sa Kosova i Metohije u Smederevu, sa kojima će takođe "govoriti o važnosti učešća na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu".

Podsetimo, "Republika Srbija poziva interno raseljena lica iz južne pokrajine, privremeno smeštena u centralnoj Srbiji, da glasaju na predstojećim izborima zakazanim za 17. oktobar".Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022