Vesti
Saopštenja

Petković sa ministarkom privrede o realizaciji projekata dogovorenih u Kuršumliji

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ministarkom privrede Srbije Anđelkom Atanasković sa kojom je razgovarao o realizaciji projekata za pomoć građanima Kosova, a koji su dogovoreni na nedavnom sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Кuršumliji, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Petković sa ministarkom privrede o realizaciji projekata dogovorenih u Kuršumliji
Detalj sa sastanka (Foto Kancelarija za KiM)

"Na današnjem sastanku dogovoreno je da Ministarstvo privrede odvoji značajna finansijska sredstva za pomoć razvoju malih i srednjih preduzeća u srpskim sredinama na teritoriji Кosova i Metohije, što je od izuzetnog značaja za poboljšanje uslova života i rada našeg naroda na teritoriji pokrajine, posebno u srpskim sredinama u centralnom Кosmetu i Кosovskom Pomoravlju", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM dostavljenom medijima.

Takođe, napominje se da su Atanaskovićeva i Petković dogovorili i pomoć za razvoj i podsticaj ženskog preduzetništva na Кosovu, "kroz podršku različitim projektima koji za cilj imaju osnaživanje žena i njihovo zapošljavanje, ali i modalitete za pomoć početnicima u biznisu".

Na sastanku je istaknuto da je važno nastaviti pomoć srpskim preduzećima koja posluju na teritoriji Кosova, dodaje se u saopštenju, a sagovornici su se saglasili "da je važno da se saradnjom i zajedničkim naporima svih državnih organa pomogne srpskom narodu na Кosovu i Metohiji".

Sastanku u Ministarstvu privrede su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, načelnica u ministarstvu Julijana Vučković, kao i pomoćnik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju zadužen za podršku privredi, poljoprivredi i ruralnom razvoju Veselin Кočanović.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021