Vesti
Saopštenja

Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Petar Petković i Arno Gujon (Foto Knacelarija za KiM)

Petković je sa Gujonom razgovarao o njegovom dugogodišnjem radu i zalaganju za poboljšanje života srpskog naroda na Кosovu, kao i o planovima i mogućnostima za dodatnu pomoć južnoj pokrajini. Oni su saglasni da je saradnja u prethodnom periodu bila na visokom nivou i da je obostrana želja da se takva uspešna saradnja nastavi, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

Direktor Кancelarije za КiM se posebno zahvalio Gujonu na nesebičnoj pomoći koju godinama pruža našoj južnoj pokrajini.

„U svom humanitarnom radu Arno Gujon će uvek moći da računa na pomoć i podršku kako Кancelarije za КiM, tako i mene lično. Veoma cenimo i poštujemo njegov doprinos poboljšanju uslova života Srba na Кosovu i Metohiji. Njagov humanitarni rad i zalaganje su svetao primer svima nama“, zaključio je Petković.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021