Vesti
Saopštenja

Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Mati Haritina i Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je, kako se navodi, igumaniji Haritini "preneo brigu Kancelarije i svoju lično za zaštitu verske i kulturne baštine na KiM i istakao projekte koje Kancelarija sprovodi na njihovoj obnovi, promociji i zaštiti".

"Petković se sa mati Haritinom dotakao i pitanja bezbednosti sestrinstva Pećke patrijaršije i izazovima sa kojima se one svakodnevno susreću", ističe se u saopštenju Kancelarije.

Takođe, razgovarali su i o epidemiološkoj situaciji na Kosovu i na koji način Kancelarija može da pomogne u odgovoru na posledice pandemije virusa kovid-19.

"Direktor je igumaniji Haritini čestitao izbor novog patrijarha, njegove svetosti gospodina Porfirija pod čijom upravom je i stavropigijalni manastir Pećka patrijaršija, duhovno sedište srpskih patrijarha".

Sastanku je prisustvovao i Dušan Jovović, pomoćnik direktora zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC. Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021