Vesti
Saopštenja

Petković: Priština navikla da stvara tenzije i potkopava mir

Agresivna, huškačka i militantna retorika Aljbina Кurtija ne služi stvaranju mirnog i bezbednog okruženja za sve ljude koji žive na Кosovu i Metohiji, već joj je direktni cilj stvaranje tenzija i destabilizacija prilika, smatra direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
Petković: Priština navikla da stvara tenzije i potkopava mir
Petar Petković (Foto Tanjug/Sava Radovanović)

"Već danima svedočimo činjenici da Кurti i ostali političari u Prištini koriste krizu u Ukrajini za ostvarivanje svojih velikoalbanskih ideja, skupljanje političkih poena na muci koja je zadesila čitav svet, ali i pokušajima da na mala vrata proguraju članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama i svoje bezbednosne snage transformišu u vojsku", navodi se u saopštenju za medije dostavljenom iz Kancelarije za KiM.

Petković je dodao da "zvanični Beograd, srpski narod i Srpska lista apeluju na razum, mir, toleranciju i uzdržavanje od reči i dela koja bi za posledicu mogla da imaju destabilizaciju osetljivih prilika na Кosovu i Metohiji", te da "Кurti i njegovi saradnici koriste svaku priliku za provokacije i lažne optužbe protiv Srba". 

"Prištini nije mesto ni u jednoj međunarodnoj organizaciji, jer joj to nikako ne pripada po međunarodnom pravu. Ono što joj pripada jeste dijalog sa Beogradom, kao i implementacija svih dosada potpisanih sporazuma", naveo je on.

"Umesto neodgovornih poteza, Кurtiju i njegovim saradnicima bi bolje bilo da obezbede ekonomsku stabilnost za građane, osnovne životne namirnice i obuzdaju njihove cene, jer je to ono što narod očekuje", zaključio je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.Ostale vesti

UNS poziva mlade novinare na jednodnevni kurs sa Jelenom Zorić
Udruženje novinara Srbije organizuje za mlade novinare i studente novinarstva jednodnevni kurs „Afera Jovanjica – dokumenti, izvori i novinarska misija“, koji će voditi nagrađivana novinarka Jelena Zorić.
  • 09.08.2022
Poseta ambasadora SAD-a Štrpcu
Ekonomski razvoj, turistički potencijali ali, pre svega, opšta političko-bezbednosna situacija u opštini Štrpce i na Кosovu bile su teme današnje posete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Džefrija Hovenijera ovoj lokalnoj samoupravi tokom koje mu je domaćin bio gradonačelnik Dalibor Jevtić sa svojim saradnicima, objavljeno je u saopštenju Opštine Štrpce.
  • 09.08.2022
Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči
Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, vlasnika Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene su u toku prošle noći. Iz njih su odneti mešovita roba i novac.
  • 09.08.2022
Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022