Vesti
Saopštenja

Petković posetio porodicu Nenada Arsića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas u Nišu majku i sestru Nenada Arsića koga je sud u Prištini u četvrtak osudio na 6 godina zatvora zbog ratnog zločina.
Petković posetio porodicu Nenada Arsića
Petar Petković u poseti porodici Nenada Arsića (Foto Kancelarija za KiM)

Petković je nakon razgovora sa majkom i sestrom Nenada Arsića poručio da će država Srbija nastaviti da pomaže Arsiću.

"Majka Vida više od godinu dana čeka svog sina Nenada koji u zatvoru u Prištini leži nevin. On je žrtva prištinskog pravosuđa koje je instrument u rukama albanskih političara, koji se na taj način svete srpskom narodu i državi Srbiji. Ova sramna presuda pokazuje šta Priština radi i kako hoće da stvori veštački balans kako nisu samo Albanci činili zločine", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Dodaje se da je presuda Nenadu Arsiću poruka Srbima "da se isele sa prostora Kosova i da se zaplaše oni koji bi da se vrate".

"Država Srbija, predsednik Aleksandar Vučić i Kancelarija za Kosovo i Metohiju čine sve da pomognu ovoj čestitoj porodici, obezbedili smo im advokata, obavestio sam i Euleks da ukažem o kakvom kršenju prava je reč. Očekujem da Nenad bude oslobođen i da se vrati majka Vidi", poručio je Petković.

Nenadova sestra Verica kazala je da uprkos svemu što su prošli kuću u Čaglavici neće prodati.

"Šest godina je mnogo za jednog nevinog čoveka, koji je dobar i plemenit kao naš Nenad. On nije počinio nikakvo zlo i mi ćemo se boriti da ga vratimo kući. Sa verom u Boga da naš Nenad dođe majci, koja ima 87 godina i živi sama", kazala je Verica.

Nenad Arsić, poreklom iz Čaglavice je uhapšen 22. oktobra 2019. godine na prelazu Merdare, dok je išao da vadi lična dokumenta.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021