Vesti
Saopštenja

Petković posetio porodicu Nenada Arsića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas u Nišu majku i sestru Nenada Arsića koga je sud u Prištini u četvrtak osudio na 6 godina zatvora zbog ratnog zločina.
Petković posetio porodicu Nenada Arsića
Petar Petković u poseti porodici Nenada Arsića (Foto Kancelarija za KiM)

Petković je nakon razgovora sa majkom i sestrom Nenada Arsića poručio da će država Srbija nastaviti da pomaže Arsiću.

"Majka Vida više od godinu dana čeka svog sina Nenada koji u zatvoru u Prištini leži nevin. On je žrtva prištinskog pravosuđa koje je instrument u rukama albanskih političara, koji se na taj način svete srpskom narodu i državi Srbiji. Ova sramna presuda pokazuje šta Priština radi i kako hoće da stvori veštački balans kako nisu samo Albanci činili zločine", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Dodaje se da je presuda Nenadu Arsiću poruka Srbima "da se isele sa prostora Kosova i da se zaplaše oni koji bi da se vrate".

"Država Srbija, predsednik Aleksandar Vučić i Kancelarija za Kosovo i Metohiju čine sve da pomognu ovoj čestitoj porodici, obezbedili smo im advokata, obavestio sam i Euleks da ukažem o kakvom kršenju prava je reč. Očekujem da Nenad bude oslobođen i da se vrati majka Vidi", poručio je Petković.

Nenadova sestra Verica kazala je da uprkos svemu što su prošli kuću u Čaglavici neće prodati.

"Šest godina je mnogo za jednog nevinog čoveka, koji je dobar i plemenit kao naš Nenad. On nije počinio nikakvo zlo i mi ćemo se boriti da ga vratimo kući. Sa verom u Boga da naš Nenad dođe majci, koja ima 87 godina i živi sama", kazala je Verica.

Nenad Arsić, poreklom iz Čaglavice je uhapšen 22. oktobra 2019. godine na prelazu Merdare, dok je išao da vadi lična dokumenta.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022