Vesti
Saopštenja

Petković obećao pomoć Ljubinki Jovanović iz Mogile

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa bakom Ljubinkom Jovanović (70) iz sela Mogila, u opštini Кosovska Vitina, kojoj je u noći između 4. i 5. februara obijena i opljačkana porodična kuća, navodi se u saopštenju.
Petković obećao pomoć Ljubinki Jovanović iz Mogile
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

U saopštenju Kancelarijue dostavljenom medijima ističe se da je Petković uputio podršku baki Ljubinki i razgovarao s njom na koji način može da joj pomogne.

"Кancelarija će se, prema dogovoru, angažovati da se baki Ljubinki sanira nastala šteta na kući i dodatno renovira sprat, a predstavnici Кancelarije iz opštine Кosovska Vitina insistiraće kod predstavnika kosovske policije da se izgrednici privedu pravdi, a Ljubinki koja je nedavno ostala bez supruga, osigura bezbednost", ističe se u saopštenju.

Baka Ljubinka je Petkoviću poručila da od 1999. godine trpi različite napade i provokacije, ali da je odlučna da porodično imanje ne napušta i da ostane na Кosovu, na čemu joj je direktor Kancelarije za KiM posebno zahvalio, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021