Vesti
Saopštenja

Petković obećao pomoć Ljubinki Jovanović iz Mogile

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa bakom Ljubinkom Jovanović (70) iz sela Mogila, u opštini Кosovska Vitina, kojoj je u noći između 4. i 5. februara obijena i opljačkana porodična kuća, navodi se u saopštenju.
Petković obećao pomoć Ljubinki Jovanović iz Mogile
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

U saopštenju Kancelarijue dostavljenom medijima ističe se da je Petković uputio podršku baki Ljubinki i razgovarao s njom na koji način može da joj pomogne.

"Кancelarija će se, prema dogovoru, angažovati da se baki Ljubinki sanira nastala šteta na kući i dodatno renovira sprat, a predstavnici Кancelarije iz opštine Кosovska Vitina insistiraće kod predstavnika kosovske policije da se izgrednici privedu pravdi, a Ljubinki koja je nedavno ostala bez supruga, osigura bezbednost", ističe se u saopštenju.

Baka Ljubinka je Petkoviću poručila da od 1999. godine trpi različite napade i provokacije, ali da je odlučna da porodično imanje ne napušta i da ostane na Кosovu, na čemu joj je direktor Kancelarije za KiM posebno zahvalio, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Petković: Briselski dijalog talac nespremnosti Prištine
"Beograd neće odustati od insistiranja na neodložnom formiranju Zajednice srpskih opština sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima i već na prvom sledećem sastanku u Briselu, zahtevaće konkretne poteze u tom pravcu, što je jasno istakla i Evropska unija", ponovio je Petar Petković u razgovoru sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.
  • 25.10.2021

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021