Vesti
Saopštenja

Petković na Kosovu 27. i 28. juna

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković, povodom Vidovdana, boraviće u dvodnevnoj poseti Кosovu i Metohiji, 27. i 28. Juna, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Petković na Kosovu 27. i 28. juna
Petar Petković (Foto Tanjug)

Prvog dana posete, u nedelju, 27. juna, Petković će u 12 sati započeti obilazak Zvečena i pri tome će razgovarati sa meštanima ove opštine na severu Кosova i Metohije.

Oko 18:00 sati, Petković će u Gračanici, u porti manastira Gračanica, dočekati Njagovu Svetost patrijarha srpskog Porfirija, a potom će od 20:00 sati prisustvovati manifestaciji „Vidovdansko pesničko bdenije“ .

Drugog dana posete Кosovu i Metohiji, u ponedeljak, 28. juna, na Vidovdan, u 8:30 sati, direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petar Petković prisustvovaće Svetoj arhijerejskoj Liturgiji u manastiru Gračanica, koju će služiti patrijarh Porfirije.

Nakon Liturgije, predviđene su izjave za medije, a potom će u porti manastira biti dodeljene medalje „Majka devet Jugovića“.

U 13:00 sati, u Кosovskoj Mitrovici, u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka, Petković će prisustvovati i obratiti se na Svečanoj vidovdanskoj akademiji.Ostale vesti

Skupština Kosova usvojila reviziju budžeta za 2021. godinu

Skupština Kosova usvojila je većinom glasova Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskim izdvajanjima za 2021. godinu. Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i transfera, ovaj zakon ima za cilj borbu protiv pandemije koronavirusa i imunizaciju stanovništva, sa posebnim fokusom na rešavanje ekonomskih problema prouzrokovanih pandemijom.

  • 28.07.2021
’’Izostanak reakcija i tendeciozno informisanje o incidentima njihovo prećutno odobravanje’’
Napadi i pljačke usmereni na povratnike i njihovu imovinu se godinama na Kosovu karakterišu kao da su počinjeni iz ekonomskih motiva. Dok je to možda i istina u nekim slučajevima, izostaje prihvatanje činjenica da, bez obzira na motiv, takva krivična dela imaju veći uticaj na percepciju bezbednosti osetljivih grupa kakve su manjinske zajednice i povratnici, nego na pripadnike većinske zajednice koji se u ruralnim sredinama susreću sa istim bezbednosnim izazovima, ukazuje Nova društvena inicijativa (NSI).
  • 28.07.2021
Zejna Salahi nova direktorka USAID-a na Kosovu
Zejna Salahi položila je zakletvu na dužnost direktorke USAID-a na Kosovu, na ceremoniji koju je vodila administratorka USAID-a Samanta Pauer, saopšteno je iz ove Misije.
  • 28.07.2021
Kancelarija za KiM: Obijen stan Dragice Gašić
Stan Dragice Gašić, jedine povratnice u Đakovicu, obijen je i ispreturan. Ukradeni su joj sigurnosna kamera i ruter za internet, kao i druge lične stvari i hrana koju je dobila, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 27.07.2021
Na Kosovu sutra Dan žalosti
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom žalosti zbog žrtava tragične nesreće u Hrvatskoj, navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Deca iz Gračanice u poseti Starom dvoru
Učenici osnovnih škola sa područja opštine Gračanica posetili su tokom jučerašnjeg dana Stari dvor u Beogradu, manastir Rakovicu, hram Svetog Save, Kalemegdan i Muzej vazduhoplovstva, saopšteno je iz Turističke organizacije Gračanice. 
  • 24.07.2021