Vesti
Saopštenja

Petković na Badnji dan i Božić na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boraviće povodom Božićnih praznika, danas i u petak, 6. i 7. januara na Kosovu. Kako je saopšteno, Petković će sutra u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.
Petković na Badnji dan i Božić na Kosovu
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Danas, na Badnji dan, Petković će u 15 sati, biti u Zvečanu, u porti crkve Svetog Đorđa, a u 16 sati u porti crkve Svetog Dimitrija, u Kosovskoj  Mitrovici, prisustvovati paljenu Badnjaka i obratiti se okupljenim građanima, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

U petak, 7. januara, u 7:10 sati, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju će u Prilužju, u skladu sa Božićnim običajima, biti položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića.

Nakon toga, Petković će u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

U 12:00 sati u selu Prekovce, opština Novo Brdo, Petković će obići Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“.

Posetu Kosovu Petković će završiti u selu Pasjane, u opštini Gnjilane, gde će u 14 sati obići porodilište u Zdravstvenom centru Pasjane i razgovarati sa rukovodstvom centra.

Kako se ističe, sve aktivnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića biće sprovedene uz poštovanje epidemioloških mera.Ostale vesti

Francuska i Nemačka pozivaju Kosovo i Srbiju na dijalog
Na dan kada je pre 59 godina uspostavljeno francusko-nemačko primirje i potpisan Jelisejski ugovor nakon što su zemlje tri puta ratovale, Nemačka i Francuska poručuju da status kvo za  Kosovo i Srbiju nije dobar. 
  • 21.01.2022
Upravni obor RTK razrešio generalnog direktora

Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je na jučerašnjoj sednici jednoglasno, sa devet glasova, razrešio dužnosti dosadašnjeg generalnog direktora Gadnjima Kastratija. Odbor RTK je na istoj sednici za v.d. generalnog direktora imenovao Škumbina Ahmetdžekaja, dugogodišnjeg urednika u tom mediju.

 

  • 20.01.2022
Karolina Zijadeh preuzima mesto šefice UNMIK-a
Karolina Zijadeh iz Libana će kao nova specijalna predstavnica generalnog sekretara (SPGS) na Kosovu i šefica Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija (UNMIK) zameniti Zahira Tanina, najavljeno je iz ove međunarodne misije na Kosovu.
  • 19.01.2022
Petković ambasadoru Francuske: Srbima na Kosovu zabranjeno glasanje
Šef Kancelarije za KiM dr Petar Petković je obavestio francuskog ambasadora u Beogradu Pjera Košara o odlukama kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Republike Srbije i nameri da se to ponovi 3. aprila, uz napomenu da se "takav prištinski scenario" sigurno neće dogoditi.
  • 18.01.2022
’’Tužilaštvo i policija da otkriju ko stoji iza hakerskog napada na Kosovo onlajn’’
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza jučerašnjih hakerskih napada na sajt Kosovo onlajn.
  • 17.01.2022
Petković: Kurti nastavlja sa kampanjom destabilizacije regiona
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će odluka kosovskog parlamenta da onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije u srpskim sredinama na Kosovu imati „nesagledive posledice“.
  • 15.01.2022