Vesti
Saopštenja

Petković na Badnji dan i Božić na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boraviće povodom Božićnih praznika, danas i u petak, 6. i 7. januara na Kosovu. Kako je saopšteno, Petković će sutra u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.
Petković na Badnji dan i Božić na Kosovu
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Danas, na Badnji dan, Petković će u 15 sati, biti u Zvečanu, u porti crkve Svetog Đorđa, a u 16 sati u porti crkve Svetog Dimitrija, u Kosovskoj  Mitrovici, prisustvovati paljenu Badnjaka i obratiti se okupljenim građanima, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

U petak, 7. januara, u 7:10 sati, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju će u Prilužju, u skladu sa Božićnim običajima, biti položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića.

Nakon toga, Petković će u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

U 12:00 sati u selu Prekovce, opština Novo Brdo, Petković će obići Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“.

Posetu Kosovu Petković će završiti u selu Pasjane, u opštini Gnjilane, gde će u 14 sati obići porodilište u Zdravstvenom centru Pasjane i razgovarati sa rukovodstvom centra.

Kako se ističe, sve aktivnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića biće sprovedene uz poštovanje epidemioloških mera.Ostale vesti

Petković: EEAS da zauzme odlučniji stav
Saopštenje Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) potpuno je promašeno, kao i niz prethodnih apela briselske administracije, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovarajući na apel EEAS-a da se dve strane suzdrže od zapaljivih izjava.
  • 14.08.2022
Princ Filip: Obnoviti istragu zločina u Goraždevcu
Princ Filip Karađorđević poručio je danas, na 19. godišnjicu zločina nad srpskom decom u Goraždevcu, da je ovaj zločin velika sramota na obrazu međunarodne zajednice i da istragu treba obnoviti.
  • 13.08.2022
Nastavlja se kampanja o preregistraciji vozila na
Ministarstvo Unutrašnjih Poslova Kosova navelo je u saopštenju za javnost da se nastavlja informativna kampanja o opremanju registarskim tablicama "RKS".
  • 12.08.2022
’’Kulturno nasleđe pod neprekidnom pretnjom’’
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je povodom izjave kosovskog ministra kulture Hajrule Čekua da je prisustvo KFOR oko manastira Visoki Dečani "simbolično" i da Srbija zloupotrebljava pravoslavne crkve na Kosovu, saopštilo da su Dečani jedini spomenik u Evropi koji se (više od) 20 godina nalazi pod snažnom vojnom zaštitom.
  • 11.08.2022
Rakić i gradonačelnici severa Kosova sa komandantom KFOR-a
"Očuvanje mira i stabilnosti je naš primarni cilj, zbog toga KFOR mora ostatim garant da bezbednosna situacija na Kosovu neće eskalirati, usled neslaganja sa Prištinom i najava da će se posle 1. septembra nastaviti sa sprovođenjem odluke o preregistraciji vozila i izdavanjem ulazno izlaznih dokumemata“, navodi se u sapštenju za javnost sa sastanka ministra Gorana Rakića i gradonačelnika sa severa Kosova sa komandantom KFOR-a.
  • 11.08.2022
Petković sa Hilom o situaciji na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom koga je detaljno upoznao sa poslednjim akcijama Prištine i izrazio zabrinutost zbog sve češćih poziva na rat i sukobe, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 11.08.2022