Vesti
Saopštenja

Petković: Kurti ponovo pokušava da zastraši srpski narod u Štrpcu

Više pripadnika Specijalne jedinice kosovske policije upalo je danas u podne, u pratnji predstavnika Carine u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce, u potrazi za srpskom robom, navodi se u saopštenju direktora Kancelarija za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Petković: Kurti ponovo pokušava da zastraši srpski narod u Štrpcu
Petar Petković (Foto Miloš Milivojević/Tanjug)

"Oni su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Кurtija", rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM napominje da je ovo četvrti put za svega nekoliki meseci da Кurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz opštine Štrpce.

"U te svrhe, Кurti koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez", naveo je on.

Petković dodaje da građani Štrpca ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a "jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Кurti".

"Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Кurti ne može da spreči", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022
Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenica premijera Donika Gervala, ujedno i ministarka spoljnih poslova i dijaspore, tokom posete Njujorku, sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
  • 22.09.2022
UNS raspisao konkurs za nagradu
Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ za 2022. godinu. Tekstovi i medijski prilozi koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost mogu se poslati najkasnije 19. oktobra.
  • 21.09.2022