Vesti
Saopštenja

Petković i Pešić o bezbednosti u saobraćaju na Kosovu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem s kojim je razgovarao na koji način bi dve institucije mogle zajednički da rade sa žiteljima u srpskim sredinama na Кosovu u vezi sa podizanjem svesti o bezbednosti u saobraćaju, navodi se u saopštenju.
Petković i Pešić o bezbednosti u saobraćaju na Kosovu
Sa sastanka (Foto Kancelarija za KiM)

U saopštenju Kancelarije za KiM ističe se da je tokom sastanak posebna pažnja stavljena na bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju.

"Dogovoreno je da svi đaci prvaci i deca predškolskog uzrasta u srpskim sredinama u pokrajini dobiju besplatne primerke edukativne knjige i bojanke `Pažljivko` koju je pripremila Agencija za bezbednost saobraćaja s ciljem podizanja svesti najmlađih o važnosti odgovornog i sigurnog ponašanja u saobraćaj".

U narednom periodu, u planu je i da se održi više tribina, radionica i edukativnih predstava koje već godinama realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja, a koje će biti prikazane najmlađim žiteljima u srpskim sredinama na Кosovu, dodaje se u saopštenju.

Tokom sastanka, Petković i Pešić su razgovarali i o tome da sve porodilje na teritoriji Кosova po izlasku iz porodilišta na poklon dobiju dečje autosedište da bi se i na taj način dodatno osigurala bezbednost naših najmlađih i majkama pružila neophodna podrška, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021