Vesti
Saopštenja

Petković drugog dana posete u Gračanici sa predstavnicima Srpske liste

Drugog dana posete Кosovu, u petak, 20. avgusta, u 10 sati, direktor Кancelarije za КiM Petar Petković obići će Univerzitetski centar u Кosovskoj Mitrovici.
Petković drugog dana posete u Gračanici sa predstavnicima Srpske liste
Petar Petković (Foto FoNet)

Nakon obilaska Univerzitetskog centra predviđene su izjave za medije direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju.

U 12 sati Petković će u Gračanici, u zgradi Opštine, održati sastanak sa čelnicima Srpske liste i političkim predstavnicima Srba sa Кosova.

U 13:15 sati, u selu Slivovo, u kome danas ima 11 srpskih kuća i 38 stanovnika, direktor Кancelarije za КiM posetiće porodicu Srboljuba Perića, kome će uručiti motokultivator sa priključcima, obezbeđen od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju, preko Programa za poljoprivredu i ekonomski razvoj.

U 14:30 sati, u selu Novi Badovac, direktor Petar Petković obići će tročlanu, socijalno ugroženu porodicu Maksimović, za koju je Кancelarija za Кosovo i Metohiju izdvojila materijalna sredstva za završetak radova na započetoj kući.

Sve aktivnosti direktora za KiM Petkovića biće sprovedene uz poštovanje epidemioloških mera.Ostale vesti

Petković sa ambasadorom Belgije o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je  sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda na Kosovu i tokom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 16.09.2021
Grupa izbeglica iz Avganistana otputovala za Veliku Britaniju
Britanska ambasada u Prištini saopštila je da je grupa od 117 evakuisanih građana Avganistana povezanih sa Nato-om napustila Kosovo i otputovala za Veliku Britaniju. 
  • 16.09.2021
Petković sa Lo Kašom i Harčenkom o dijalogu i političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorima Italije i  Ruske Fedracije u Republici Srbiji Karlom Lo Kašom i Aleksandrom Bocan Harčenkom o poslednjoj rundi razgovora Beograda i Prištine, održanoj nedavno u Briselu i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

  • 14.09.2021
YIHR: Građani moraju znati sadržaj dogovora o otvaranju tajnih arhiva
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (YIHR Srbija) i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zahtevaju od pregovaračkih timova Beograda i Prištine da što pre objave dokument na srpskom i albanskom jeziku o razmeni, odnosno otvaranju tajnih arhiva kako bi javnost, a pre svega porodice nestalih bile upoznate sa daljim koracima u potrazi za nestalim osobama.
  • 13.09.2021
Kosovski zvaničnici odali počast žrtvama 11. septembra
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca i premijer Kosova Aljbin Kurti su, zajedno sa zamenikom američkog ambasadora Nikolasom Đakobom, odali počast i položili venac kod spomen ploče „Kosovo se seća“, povodom 20. godišnjice terorističkih napada na SAD, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 11.09.2021
Avganistanci neprihvatljivi za SAD neće biti smešteni na Kosovu
Američka ambasada u Prištini saopštila je da im je sporazumom sa Kosovom dozvoljeno da privremeno ugoste ograničeni broj avganistanskih državljana u bazi Bondstil čije aplikacije za vizu zahtevaju dodatnu obradu. Odbacujući medijske izveštaje o nameri da na Kosovo prebace pojedince koji su neprihvatljivi za SAD.
  • 05.09.2021