Vesti
Saopštenja

Petković drugog dana posete u Gračanici sa predstavnicima Srpske liste

Drugog dana posete Кosovu, u petak, 20. avgusta, u 10 sati, direktor Кancelarije za КiM Petar Petković obići će Univerzitetski centar u Кosovskoj Mitrovici.
Petković drugog dana posete u Gračanici sa predstavnicima Srpske liste
Petar Petković (Foto FoNet)

Nakon obilaska Univerzitetskog centra predviđene su izjave za medije direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju.

U 12 sati Petković će u Gračanici, u zgradi Opštine, održati sastanak sa čelnicima Srpske liste i političkim predstavnicima Srba sa Кosova.

U 13:15 sati, u selu Slivovo, u kome danas ima 11 srpskih kuća i 38 stanovnika, direktor Кancelarije za КiM posetiće porodicu Srboljuba Perića, kome će uručiti motokultivator sa priključcima, obezbeđen od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju, preko Programa za poljoprivredu i ekonomski razvoj.

U 14:30 sati, u selu Novi Badovac, direktor Petar Petković obići će tročlanu, socijalno ugroženu porodicu Maksimović, za koju je Кancelarija za Кosovo i Metohiju izdvojila materijalna sredstva za završetak radova na započetoj kući.

Sve aktivnosti direktora za KiM Petkovića biće sprovedene uz poštovanje epidemioloških mera.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022