Vesti
Saopštenja

Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je najavljeno iz Kancelarije za KiM, Petković će najpre obići domaćinstva u opštini Kosovska Kamenica. U selu Berivojce, na mestu gde je bujica odnela put, Petković će razgovarati sa meštanima koji su u toku poplava ostali i bez električne energije.

Petković će se u selu Donje Močare takođe sastati sa meštanima sela, kojima je bujica odnela most i trideset četiri domaćinstva ovog sela ostala odsečena od ostalog dela Kosovske Kamenice. U Ranilugu, Petković će obići devetočlanu porodicu Ristić i šestočlanu porodicu Tomić, čija su domaćinstva pretrpela velike štete u poplavama.

Nakon posete Kamenici, Petković će u Šilovu posetiti porodice Kostić i Božanović sa kojima će ragovarati o potrebnoj pomoći, nakon šteta koje je ostavila poplava, saopšteno je iz Kancelarije. 

U selu Lepina u opštini Gračanica, Petković će posetiti porodicu Ničić, koja je pretpela velike štete nakon poplava. Zatim će u selu Ugljare obići poplavljena područja u ulicama Đure Jakšića i Fruškogorskoj. Takođe je predviđeno da u Gračanici, Petković razgovara sa građanima i upozna se sa trenutnim problemima sa kojima se suočavaju nakon povlačenja vode. A zatim će u selu Donja Gušterica obići višečlanu porodicu Savić.

U okviru svoje posete, Petković će obići i poplavljeno selo Kuzmin u opštini Kosovo Polje, u kome su poplave ostavile velike posledice.

Na kraju svoje posete, Petković će u opštini Zvečan obići porodicu Zdravković u Velikom Rudaru kojoj su obe kuće sa okućnicom poplavljene, kao i plastenici. Dok će u Grabovcu posetiti porodicu Časlava Živkovića. Pored poplavljenih kuća, predviđen je i obilazak poplavljenih plastenika Udruženja „Majka devet Jugovića", koje snabdeva Narodne kuhinje na Kosovu. 

 Ostale vesti

UNS: Prijavljivanje novinara za vakcinaciju do ponedeljka u podne
Vakcinacija novinara i drugih medijskih radnika protiv novog korona virusa počeće u utorak, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS), na čiju inicijativu su novinari uključeni u prioritetne grupe za imunizaciju.
  • 17.01.2021
SL: Ivanović i Radoičić žrtve kosovske nepravde
Povodom treće godišnjice od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića Srpska lista je saopštila da "tri godine traje i uporno nastojanje Prištine da ovaj zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića", čija je kako se navodi, "jedina krivica u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Кosova i Metohije".
  • 16.01.2021
Ansambl
Ansambl "Venac" u saradnji sa agencijom za prevoz "Kimko" iz Gračanice i Skijališta Srbije, organizovao je školu skijanja na Kopaoniku za petnaestoro dece i mladih sa Kosova uzrasta od sedam do 17 godina.
  • 16.01.2021
EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021