Vesti
Saopštenja

Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je najavljeno iz Kancelarije za KiM, Petković će najpre obići domaćinstva u opštini Kosovska Kamenica. U selu Berivojce, na mestu gde je bujica odnela put, Petković će razgovarati sa meštanima koji su u toku poplava ostali i bez električne energije.

Petković će se u selu Donje Močare takođe sastati sa meštanima sela, kojima je bujica odnela most i trideset četiri domaćinstva ovog sela ostala odsečena od ostalog dela Kosovske Kamenice. U Ranilugu, Petković će obići devetočlanu porodicu Ristić i šestočlanu porodicu Tomić, čija su domaćinstva pretrpela velike štete u poplavama.

Nakon posete Kamenici, Petković će u Šilovu posetiti porodice Kostić i Božanović sa kojima će ragovarati o potrebnoj pomoći, nakon šteta koje je ostavila poplava, saopšteno je iz Kancelarije. 

U selu Lepina u opštini Gračanica, Petković će posetiti porodicu Ničić, koja je pretpela velike štete nakon poplava. Zatim će u selu Ugljare obići poplavljena područja u ulicama Đure Jakšića i Fruškogorskoj. Takođe je predviđeno da u Gračanici, Petković razgovara sa građanima i upozna se sa trenutnim problemima sa kojima se suočavaju nakon povlačenja vode. A zatim će u selu Donja Gušterica obići višečlanu porodicu Savić.

U okviru svoje posete, Petković će obići i poplavljeno selo Kuzmin u opštini Kosovo Polje, u kome su poplave ostavile velike posledice.

Na kraju svoje posete, Petković će u opštini Zvečan obići porodicu Zdravković u Velikom Rudaru kojoj su obe kuće sa okućnicom poplavljene, kao i plastenici. Dok će u Grabovcu posetiti porodicu Časlava Živkovića. Pored poplavljenih kuća, predviđen je i obilazak poplavljenih plastenika Udruženja „Majka devet Jugovića", koje snabdeva Narodne kuhinje na Kosovu. 

 Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022