Vesti
Saopštenja

Petković danas i sutra na Kosovu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković boraviće na Кosovu danas i sutra, najavljeno je iz ove kancelarije.

Petković danas i sutra na Kosovu
Petković tokom prethodne posete Kosovu (Foto RTS)

Prvog dana posete Petković će u 14 sati obići Dom zdravlja Zvečan, gde je predviđen sastanak sa direktorom dr Ivanom Vasićem i užim rukovodstvom ustanove.

U 14:45 sati direktor Petar Petković obići će u selu Žitkovac radove na izgradnji kuće porodice Vuković sa desetoro dece. Porodica Vuković je raseljena 1999. godine iz Srbice, a sredstva za njihovu porodičnu kuću u Žitkovcu obezbedila je Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

U 15:15 sati u Banjskoj, Petković će obići stambenu zgradu sa dvanaest stanova, koja je u izgradnji i namenjena je zbrinjavanju mladih bračnih parova.

Mediji će moći da isprate ove događaje u celosti.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021