Vesti
Saopštenja

Petković čestitao Vučiću: Bezrezervno poverenje u predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je zakletvu na posebnoj sednici Skupštine Srbije, čime je započeo još jedan petogodišnji mandat. "U ime Кancelarije za КiM i svoje lično ime želim da u godinama pred nama nastavi da se uspešno bori za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, ali i očuvanja temeljnih principa međunarodnog prava na kojima zasnivamo našu pravednu borbu", naveo je Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima. 
Petković čestitao Vučiću: Bezrezervno poverenje u predsednika
Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Petar Petković (Foto arhiva Kim)

Dodaje se da su Srbi sa Kosova i predstavnici Srpske liste prisustvovali svečanosti.

"Još jednom su potvrdili da imaju bezrezervno poverenje u Vučića i njegovu odlučnost da se racionalnom, realnom i nepokolebljivom politikom izbori za pravo, pravdu i dostojanstven život našeg naroda", istakao je Petković.

Iz Kancelarije su naveli da "predsednik Srbije u svom narodu na Кosovu ima čvrstog saveznika u rešavanju i prevazilaženju brojnih izazova na terenu, ali i traganju za kompromisnim rešenjem i dijalogom, kao jedinim načinim da se sačuva mir i obezbedi budućnost za svu našu decu".

U saopštenju se zaklučuje da su kosovski Srbi svesni koliko je Srbija učinila za sve ljude na Kosovu, kao i da su uvereni da će i dalje nastaviti da štite mir i stabilnost.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022