Vesti
Saopštenja

Petar Petković sutra u poseti Kosovu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković boraviće u sredu, 13. jula na Кosovu, navodi se u saopštenju.

Petar Petković sutra u poseti Kosovu
Petar Petković (Foto Tanjug)

U 14 sati Petković će se u selu Gornje Кusce (centar sela), u opštini Gnjilane, družiti i razgovarati sa stanovnicima Кosovskog Pomoravlja.

U 16:30 sati, u Leposavskom Polju, u opštini Leposavić, direktor Petar Petković
uručiće porodici Vukojević ključeve nove kuće, koja je izgrađena sredstvima
Кancelarije za Кosovo i Metohiju.

U 17:30 sati, u selu Кutnje, Petković će obići porodicu Trbojević, koja je prema poslednjem konkursu Кancelarije za КiM za osnaživanje prerađivačkih delatnosti, dobila opremu za proizvodnju integralnog hleba, peciva i kolača od heljdinog brašna.

Podsetimo, kosovske vlasti  zabranile su danas direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću da poseti Kosovo. On je, kako je saopšteno ranije danas iz Kancelarije za KiM, vraćen sa prelaza Končulj iako je, kako se tvrdi, posetu uredno najavio.Ostale vesti

Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022
Petković: Srbi nikada neće pristati na kršenje sporazuma
"Pošto Aljbinu Kurtiju tako dobro ide matematika, neka kaže koliko Srbi na Kosovu i Metohiji čekaju na formiranje Zajednice srpskih opština i šta još treba da se desi da bi se počelo sa aktivnostima za poštovanje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma, jer je to jedini put za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije”, navodi se u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM dr Petra Petkovića.
  • 04.08.2022
Vanredna inspekcijska kontrola na Brezovici
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u saradnji sa Upravom za teške zločine u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Opštinskim inspektoratom, Upravom Nacionalnog parka "Šara“ i Katastarskom agencijom Kosova vrši vanredni inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 04.08.2022