Vesti
Saopštenja

Patrijarh uputio telegram saučešća Olandu

Povodom tragičnog napada koji se desio sinoć u Nici, Patrijarh srpski Irinej uputio je telegram saučešća francuskom predsedniku Fransoa Olandu i predstavnicima ambasade Francuske u Beogradu.

Patrijarh uputio telegram saučešća Olandu
Patrijarh srpski Irinej ( Foto arhiva Kim)

“Duboko smo potreseni vešću o sinoćnoj tragediji u kojoj je stradalo više desetina, a povređeno preko stotinu ljudi, tokom proslave nacionalnog praznika Francuske u Nici. U ime punoće Srpske Pravoslavne Crkve, i u Naše lično ime, izvolite primiti izraze iskrenog saučešća” navodi se u poruci patrijarha.

Srpska Pravoslavna Crkva i srpski narod sa posebnom tugom gledaju na učestala stradanja, kazao je patrijarh srpski Irinej.

“Molimo se da Bog upokoji duše svih tragično postradalih, rodbini i srodnicima njihovim podari utehu u njihovom bolu, povređenima brzo ozdravljenje, a Francuskom narodu da prevlada sadašnje teškoće”, stoji u telegramu saučešća.Ostale vesti

Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023
Petković: Bežeći od ZSO, Kurti se upliće u sopstvene laži

"Kurti koji je ZSO nazivao detinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima", naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

  • 23.03.2023
Kancelarija za KiM: Organizovan boravak na Tari za 50 đaka

Кancelarija za Кosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka uzrasta od trećeg do šestog razreda iz severnih opština i iz opštine Istok. Putovanje se realizuje u periodu od 20-27 marta.

  • 23.03.2023
Petković: Kurti uzalud pokušava da pobegne od formiranja ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Meothiju Petar Petković saopštio je da Aljbin Кurti "uzalud" pokušava da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština skrivajući se iza nekih termina koje ni sam ne razume, jer preuzete obaveze Prištine i ranije postignuti sporazumi moraju da se sprovedu i tu dileme nema", reagujući tako na izjavu kosovskog premijera da se reč "zajednica" ne može poistovetiti sa opštinom, niti sa rečju "udruženje".

  • 22.03.2023
Napao policajca na Jarinju i pobegao u nepoznatom pravcu
Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj „napad na službeno lice“, koji se dogodio juče na prelazu Jarinje.
  • 22.03.2023