Vesti
Saopštenja

Patrijarh Porfirije i ambasador Hil: Mir i dijalog najvažniji

Patrijarh srpski Porfirije primio je danas u Beogradu ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila, a u prijateljskom razgovoru naglašeno je da su danas dijalog i mir najvažniji i najpotrebniji svugde i na svakom mestu, a posebno u Ukrajini.

Patrijarh Porfirije i ambasador Hil: Mir i dijalog najvažniji
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil i Patrijarh srpski Porfirije (Foto SPC)

U prijateljskom razgovoru, u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, prvom po stupanju Hila na dužnost u Beogradu, razmotrena je situacija na Kosovu gde je patrijarh boravio prethodnih dana, navodi se u saopštenju SPC-a.

Patrijarh je istakao značaj i ulogu Srpske Pravoslavne Crkve u srpskom narodu, kako u zemlji tako i u regionu.

Prijemu su prisustvovali član Svetog arhijerejskog sinoda episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, šef Kabineta Patrijarha srpskog episkop marčanski Sava i politički savetnik Ambasade SAD Majkl Keleher, navodi se u saopštenjuOstale vesti

Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022
Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenica premijera Donika Gervala, ujedno i ministarka spoljnih poslova i dijaspore, tokom posete Njujorku, sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
  • 22.09.2022
UNS raspisao konkurs za nagradu
Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ za 2022. godinu. Tekstovi i medijski prilozi koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost mogu se poslati najkasnije 19. oktobra.
  • 21.09.2022